Mikor kerül a Mars a lehető legközelebb a Földhöz? Légyszi, nézzetek utána! (Emlegetnek vmi Mars expedíciót 2015-25 vmi körül szerte a TV-ben (Discovery, Disc. Science, stb. - és ez csak párezer évente történik meg, vmi. ).
Az általad leírt időszakban:
2016 Máj 22
2018 Júl 27 (legkisebb távolság a felsoroltak közül)
2020 Okt 13
2022 Dec 8
2025 Jan 16
"A két bolygó (Mars-Föld) keringése során kb. 780 földi naponként (26 hónaponként) kerül ugyanolyan helyzetbe egymáshoz képest, vagyis ennyi idő telik el két marsközelség (Mars-oppozíció) között"
Mars oppozíciók (a Nap ugyanazon oldalán vagyunk, közel egymáshoz, "Mars Opposition Catalog"), és a legkisebb távolságok a Mars és a Föld között. ("Closest Approaches of Mars to Earth")
A Mars expedíció majd kiderül, egyszerűen nem lehet előre tudni, inkább csak tervezgetnek, álmodoznak, hogy lesz rá pénz.
Szóval akkor párévente megtörténik?
Kösz a válaszokat, segített megtudnom 2 dolgot is: Mars-expedíció, valamint hogy lehet-e a Mars olyan közel a Földhöz, hogy holdméretünek látsszon (20XX. Augusztus 27.)
Valaki már indított ilyesmi témát, csakhogy én nem azt akartam tudni, hogy kacsa-e, vagy sem, vagyhogy milyen barom-fi találta ezt ki, és küldözgeti körbe, hanem alaposan utána akartam járni, (mindkettönek :D ). Kösz a sok segítséget!
Erről a beugratásról van itt egy jó cikk:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!