Tényleg lehet mérgező a banán?
Régen,ha banánt ettem,mindíg azzal ijesztgettek,hogy a banánhéjon lévő kisebb sérülések valójában kígyómarások helyei és biztos telenyomta az egészet a mérgével.
Így visszatekintve elég debil sztorinak tűnik,de végülis nem lehetetlen,ugye?
Réges rég, mikor még a banánok önálló kolóniákban éltek, és önálló tudatuk volt, elhatározták, hogy véget vetnek egy régi ellenségüknek, a kígyónak. Apró banánlábaik azonban nem voltak elég gyorsak, amikor menekülni kellett volna, így a kígyó megharapta őket, azóta a banánok olyan merevek és nem mozognak többé:P
Biztos azért marta meg a kígyó mert éhes volt:D paraguay-i gyümölcsevő kígyó, együtt szokott partizni a piranjákkal, koktélbanán és hasonlók;):D
Én ezt olyan változatban hallottam, hogy biztos egérre vadászott a kígyó, aztán nem találta el, és véletlenül a banánba mart bele. Aki megette meg túlélte, mert rájöttek, hogy mi a baja. Nem hiszem, hogy túl sok valóság alapja lenne a sztorinak egyébként. A kígyóméregnek általában a vérbe kell jutnia, hogy kifejthesse a hatását. Szóval hacsak nem volt valami szájüregi sérülése az illetőnek a gyomrában landolt, ahol szétkapták az emésztőenzimek.
Ami ténylegesen veszélyes a banánnal kapcsolatban, az a banán pók. Talán 5 évente vannak hírek vele kapcsolatban, hogy mérges pókot találtak a szállítmányokban. Egyébként a banánfán él, és halálos a mérge. Nem dolgoznék ott munkásként, azt mondják tele vannak vele az ültetvények. https://www.youtube.com/watch?v=d54PyNN1EdU&feature=youtu.be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!