Lenne élet a Földön, ha a Föld a Neptunusz körül keringene a Nap körül 150 000 000 km-re?
Szerintem, nem tudom, de lehetségesnek tartom, ha maga a bolygó "tisztességes" távolságban van a Földtől, s a Nap sugarai zavartalanul jutnak el hozzánk....
Ti mit gondoltok erről..
Nos, azt hiszem értem a kérdésed.
A Neptunusz a Nap lakhatósági zónájában keringene, és a Föld a Neptunusz körül keringene. Tehát a Föld a Neptunusz holdja lenne.
Én értem mit kérdez Űrbogár. :)
Arról van szó, hogy ő idetenné a Neptunuszt a Földpályára 150 000 000 kilométerre a Naptól. Mikor már a Neptunusz itt kering, megtenné a Földünket a Neptunusz holdjának.
Persze felvetődik néhány kérdés.
Megmaradhatna-e - hold státuszában - a Föld Holdja? Milyen messze kellene a Földnek a Neptunusztól keringenie, hogy ne alakuljon kötötté a keringése? (És persze a Roche határon kívül legyen.) A Föld tengelydőlése a keringés síkjához megmaradna-e? A Földpálya síkja (amivel a Neptunusz körül kering) benne maradna-e a Neptunusz keringési síkjában (amivel a Neptunusz most már a Nap körül kering)?
Mert minden - a pályaelemekben történő - változás borzasztóan megkavarná a klímát. Nem beszélve az árapályerők viharos felerősödéséről, a mostani állapothoz képest. Ezenfelül még lehet sok-sok más előre nem látható következménye is az előzőeknek. (Például a megszaporodó földrengések az erős árapály miatt.)
És így tovább... és így tovább...
Egyébként kedves kérdező, azt szeretnéd, ha olyan égboltunk volna, mint amit az Avatarban láttál? :D
dellfil
Üdv dellfil !!!
Látom van valaki aki "józanan s okosan" gondolkozik, köszönöm a válaszod, igen Te értetted a kérdésem, s köszönöm a válaszod. Én nem szeretném ha a Neptunusz itt lenne, csak szép lenne ha a szomszédba látnánk a Neptunuszt ( ha jó nekünk, ha nem....:)-
Szia...Űrbogár.
lenne élet csak akkor az ember alkalmazkodott volna és az se biztos,hogy úgy néznénk ki mint most szóval biztos lenne
!!!!!
további érvelésért írj ide :
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!