Az univerzum meddig képes tágulni?
Figyelt kérdés
A lufis példát szokták felhozni, de a lufi egy idő után eldurran. Mi van ha a tér sem bírja végtelenségig a tágulást? Szétszakad több darabra, mint a lufi?2011. aug. 15. 22:13
1/16 anonim válasza:
Hát feszül is rendesen, de eldurrani nem fog, nyugi. :D
2/16 Draug válasza:
Szerintem először nem ártana megállapítani, hol a vége. Mert amíg nincs egy határ, ami szintén folyamatosan tágul és vékonyodik (mint a lufi fala), addig felesleges ilyeneken gondolkodni.
3/16 anonim válasza:
Egy idő után magába roskad.Ez lesz a Nagy Reccs.
4/16 A kérdező kommentje:
A lufi fala jelképezi a teret, csak épp 2 dimenzióban. Így a lufinak sincs vége.
2011. aug. 15. 22:29
5/16 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy a nagy reccs, akkor következne be, ha a gravitáció hatására megállna a tágulás, megfordulna a folyamat, és végül minden összesűrűsödne egy pontba.
2011. aug. 15. 22:31
6/16 anonim válasza:
Igen, a tudomány jelenlegi nézete szerint a Nagy Reccs nem fog bekövetkezni, mert a tágulás nemhogy lassulni, de gyorsulni látszik...
Pedro
7/16 anonim válasza:
A másik elmélet szerint a gyorsuló tágulás miatt az univerzum annyira "széthúzódik",hogy megfagy.Egy megint másik szerint pedig statikus világegyetem lesz,vagyis megáll a tágulás.
8/16 anonim válasza:
valami sötét anyag van (dark matter) ami miatt örökké tágulhat
9/16 anonim válasza:
Mi van, ha az univerzum egy másik, sokkal nagyobb univerzumnak a része? Semmit se tudunk, azt hisszük, hogy nagyok vagyunk, közben még azt sem tudjuk, hogy honnan jöttünk és hová tartunk. Pl. van a Horton c. mese, ahol egy szöszön egy egész világnyi fura lény él... Mi van, ha mi is valakinek a zsebében vagyunk?
10/16 anonim válasza:
bocs az offért, de talán kicsit földhözragadtabb és aktuálisabb kérdés a globális felmelegedés és egyebek, amiért persze a nyavalyás amcsi milliárdosok önzése a felelős, nyilván ők is tudják ezt. a 'nagy reccs' előbb esedékes a mi kis bolygónkon, mint az univerzumban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!