Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Matematikában van olyan izé...

Csatrad kérdése:

Matematikában van olyan izé ami bizonyítja, hogy 0-ból lehet nem nulla?

Figyelt kérdés

Matematikával leírható, hogy semmiből lesz valami? Ami leírná az univerzum születését?

Amit eddig tanultam fősulin azt mondta, hogy a végtelenben a 0 lehet 1 és vica versa.

De ez csak egy kifejezés az integrálók körében, én arra lennék kíváncsi, hogy matematikailag levezethető-e, az, hogy semmiből lesz valami. Vagy még mateknál is valaminek lenni-e kell?

2011. aug. 6. 00:16
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Ezekszerint legalább 2 matematikai képlettel illetve 1 geometriai elmélettel kifejezhető a semmiből létrejött univerzum.

Akkor megnyugodtam. Már kezdtem azthinni, hogy megőrülök :D

2011. aug. 7. 01:26
 12/16 anonim ***** válasza:

nullából lehet nem nulla ha hozzáadunk egy alkalmasan megválasztott számot

például:

0+1 = 1

0+2 = 2

0+pi = pi

2011. aug. 9. 15:52
 13/16 anonim ***** válasza:
a semmiből nem lehet valami, és főleg nincs olyan matematikai cucc ami ezt leírja gyááá
2011. aug. 10. 11:20
 14/16 delusion ***** válasza:

Egy másik ismert(ebb) példa:

Adott n elemű A halmaz P(A) hatványhalmazának 2^n eleme van.

Magyarul, ha van egy üres halmazt tartalmazó halmazod, annak nulla eleme van, így 2^0 = 1 eleme, egész konkrétan(rész)halmaza lesz: az üres halmazt tartalmazó halmaz.

Na most ha veszünk egy B halmazt, amely egy üres halmazból és egy üres halmazt tartalmazó halmazból áll, annak már 2^1 eleme van, így a hatványhalmazának is két eleme lesz: üres halmazt tartalmazó halmaz és üres halmaz halmazát tartalmazó halmaz.

Én itt már bele is gabalyodtam a dologba, meg soha nem is voltam jó matekból. Lényeg a lényeg: üres halmazok segítségével sokmindent elő lehet állítani (nem biztos, hogy ezen eljárás segítségével, de határozottan emlékszem erre a mondatra valamelyik diszkrét matematika gyakorlaton - talán azt hiszem Bolyai gondolkozott ezen).

Bár az üres halmaz != 0 (szerintem), de jól mutatja, hogy a semmiből lehet valami.

2011. dec. 25. 23:51
 15/16 anonim ***** válasza:

A = {} , |A| = 0

C = {A} , |C| = 1

B = {A,C} , |B| = 2

P(B) = {{},A,C,{A,C}} |C| = 4

Üres halmaz pl. a legalább 6 méter magas nők halmaza. Attól, hogy nincs eleme, még létezik.

2012. jan. 7. 11:46
 16/16 anonim ***** válasza:
|C|=4 helyett |P(B)|=4
2012. jan. 7. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!