Miért van földrengés Olaszországban?
Azért van, mert ott találkozik az afrikai és az európai kontinenslemez. és eddig is volt ott földrengés, nem is kevés
"Európában Olaszország a vulkánkitörések és földrengések földje: a 20. században olasz földön mintegy 100 nagyobb erejű rengést regisztráltak. A legpusztítóbb földrengések az elmúlt időszakban a következő területeken zajlottak le:
1908. december 28.: Messinai földrengés, Reggio Calabria és Messina térségében, a Mercalli-skálán X-es erősségű.
1915. január 13.: Avezzanói földrengés, a Mercalli-skálán XI-es erősségű.
1929. április 10.: Bolognai földrengés, a Mercalli-skálán VI-VII-es erősségű.
1932: Abruzzo
1968. január 14-15.: Belicei földrengés
1976. május 6.: Friuli földrengés, a Mercalli-skálán X-es erősségű, a Richter-skálán 6,4 - es erősségű.
1980. november 23.: Irpiniai földrengés, a Mercalli-skálán IX-es erősségű, a Richter-skálán 7-es erősségű.
1990. december 13.: Santa Luciai földrengés, a Mercalli-skálán VIII-IX-es erősségű, a Richter-skálán 5,1-es erősségű.
1997. szeptember 26.: Umbria-Marchei földrengés, a két régióban, a Mercalli-skálán IX-X-es erősségű, a Richter-skálán 5,8-as erősségű.
2002. október 30. illetve november 2.: Molisei földrengés, San Giuliano de Puglia térségében, a Mercalli-skálán VIII-as erősségű, a Richter-skálán 5,8-as erősségű. "
wikipedia
szerintem ezt minden ország megjátssza legalább egyszer.Hogy katasztrófahelyzetben nem tesznek semmit.
nekem nagyon furcsa, rendszeresen járunk Olaszba, és lehet, h túl fiatal vagyok de nem emlékszem, 15 év alatt egyszer sem említettek ilyet.
Pedig a tények ezek szerint azt mondják tényleg vannak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!