Szíriusz csillag helyzete a göncölszekérhez képest hol helyezkedik el?
Figyelt kérdés
A göncölszekértől kiindulva az égen, merre található a Szíriusz csillag?2011. júl. 28. 12:20
1/6 anonim válasza:
A kép felső részén kicsit balra van a Ursa Major = Nagygöncöl. (Felfelé áll a rúdja, és kicsit több vonal van benne.) Bal szélen van a Canis Major, annak a legfényesebbje a Szíriusz. Így már be tudod lőni. De szerintem a téli égbolton az Orionhoz képest hamarabb megtalálod, az Orion öve kb. arra mutat.
2/6 anonim válasza:
Első vagyok, na itt egy kép az Orionhoz képest, így egyszerűbb:
De majd télen keresd inkább. :))
3/6 anonim válasza:
A Sirius a legfényesebb, nem nehéz megtalálni. Töltsd le az ingyenes Stellarium nevű programot, és csodákat látsz majd!
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi köszi, kedvesek vagytok :) ma felhős az ég, szóval majd máskor :)
2011. júl. 28. 21:56
5/6 anonim válasza:
Igen, kb. fél év múlva. :))
Ahogy próbáltam már utalni rá, a Szíriusz a téli égbolt egyik csillaga. Jelenleg:
Kel 6h 21m
Delel 11h 08m
Nyugszik 15h 55m
Vagyis most nappal van fent, majd télen lesz fent éjszakánként. November végén már este negyed 11 körül kel.
6/6 anonim válasza:
Na igen. Nyári éjjeleken ne keresd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!