Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az hogy lehet hogy egyszerre...

Az hogy lehet hogy egyszerre fent van a nap és a hold?

Figyelt kérdés
Tegnap is láttam h fent van mind a kettő.De ez hogy lehet?
2009. ápr. 5. 06:23
 1/5 anonim ***** válasza:
78%
Hát látod, ez a világ már teljesen a feje tetejére állt, ez is jelzi.
2009. ápr. 5. 08:08
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A Holdnak megvan a maga keringési ideje a Föld körül, ez független a Föld Nap körüli keringési idjétől.
2009. ápr. 5. 08:08
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

hello nem tudom, hogy hány éves vagy de a közép iskolában ez tananyag.A hold különböző fázisok során különböző időben kel, delel és nyugszik.

ÚJHOLD: (ilyenkor nem látjuk a holdat)

Kel: Nap kelte

Delel:dél

Nyugszik: Napnyugta

ELSŐ NEGYED: ( D alakja van a holdnak)

Kel: Dél

Delel: Napnyugta

Nyugszik: Éjfél

TELIHOLD: (ekkor teljesen látjuk)

Kel: Napnyugta

Delel: Éjfél

Nyugszik: Napkelte

UTOLSÓ NEGYED: most fordítót D alakja van)

Kel: Éjfél

Delel: Napkelte

Nyugszik: Dél

Szóval akkor két hetente láthatod a holdat nappal is.Az első és az utolsó negyed.Az hogy miért?Ahhoz itt van az a kis táblázat szerűség.

2009. ápr. 5. 09:33
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A Hold kering a Föld körül, a Föld kering a Nap körül. A Föld meg még forog is. Ez a három érték (a keringési-forgási idők) teljesen független egymástól, nem többszöröse egyik a másiknak, ezért minden együttállásra lesz példa, ha végtelen sokáig figyeled.
2009. ápr. 6. 12:29
 5/5 anonim válasza:

Sziasztok nektek már volt olyan álmotok. ma reggel 10ora körül álmodtam meg!

szoval : leirnám röviden...

felnéztem az égboltra ez nappal történt. Középen volt a Nap és körülötte szintén 4kicsi nap határolta párhuzamosan. tükrözte vagy ijemi......ez még semmi ,s azonkivül még kör körösen sok kicsi hold vette körül.

késöbb már több kicsi hold volt látható. es egyre jobban sebesen jött közelebb a földhöz. megijjedtem es felébredtem. szoval azt akarom mondani .mit jelent ez a/az Álom?

2016. szept. 30. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!