Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért tiltották be egyes...

Miért tiltották be egyes országokba a fluorid tartalmú fogkrémet?

Figyelt kérdés
2011. júl. 24. 01:15
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Tudnátok mondani fluorid mentes fogkrémet?Kedves utolsó,Te pl mit használsz?
2011. júl. 24. 18:15
 12/35 anonim ***** válasza:
50%

Egy nagyon hasznos cikk, érdemes elolvasni!

[link]

Egy kis ízelítő:

"Amerikában a fluoridról természetesen nem a fenti ismereteink vannak. Amit itt mindenki szilárdan hisz, az az, hogy a fluorid fontos a fogszuvasodás megelőzéséhez, különösen gyerekkorban, és hogy a fluorid biztonságos és hatékony. Ha nem így lenne, nyílván nem tennék rendszeresen az ivóvízbe és a fogkrémekbe. Ez a fluorid ismert oldala, amit örökösen hallunk. A fluorid egy másik, teljesen elhallgatott oldala az, hogy ez az egyik legerősebb méreg a világon, mely bizonyítottan csontbetegséget, rákot, gyermekhalandóságot, agykárosodást, korai öregedést és sok más problémát okozhat.

Az alábbi írás igyekszik bemutatni, hogyan változott át fokozatosan az elmúlt 60 évben a fluorid mérgező anyagból fogvédő tápanyaggá, majd megismerkedünk a fluorid propaganda haszonélvezőivel, és megtudjuk, milyen módon hat ránk ennek a mérgező, ,,biztonságos és hatékony" szernek a rendszeres fogyasztása, és hogy miért történik mindez. (A válasz elképesztőbb, mint ahogy bárki is gondolná!)."

2011. júl. 24. 23:21
 13/35 anonim ***** válasza:
31%

a fluór káros?

lófüttyöt, a dihidrogénoxid- na, az az igazán káros!

angol tudósok bebizonyították, hogy a dihidrogénoxid a kisérleti állatoknak az esetek 100%- ban, az állatok 100%-át megölte!

ehhez képest a fluór cukrozott bonbon...

2011. júl. 24. 23:49
 14/35 anonim ***** válasza:
Ha a kezedbe nyomok egy tablettát és azt mondom, méreg, de nyugi van ennél sokkal mérgezőbb is, akkor beveszed?
2011. júl. 24. 23:53
 15/35 anonim ***** válasza:
hát, ha lehet választani a fluór és a dihidrogénoxid között, akkor habozás nélkül a fluórt választanám.
2011. júl. 24. 23:58
 16/35 A kérdező kommentje:

Na én még nem olvastam el ,de köszi szépen a linket!

És ajánljon valaki fluorid mentes fogkrémet!!! :) Már pár nappal ezelőtt is néztem,hát egy db-ot nem találtam sehol.

2011. júl. 25. 00:00
 17/35 A kérdező kommentje:
És olyat is olvastam itt a gyakorin,talán tegnap,hogy egy kismamának fluorid tablettát írtak fel,a csontok miatt...
2011. júl. 25. 00:04
 18/35 A kérdező kommentje:
Most elolvasom a linket,mégegyszer köszönöm,nem azért írtam azt,hogy nem fogom elolvasni,csak maga az ízelítő is elég sok volt...
2011. júl. 25. 00:12
 19/35 anonim ***** válasza:

Ha beírod gugliba: "fluorid mentes fogkrém", lesz pár javaslat. Egy kolléganőm pl. allergiás volt a fluoridra, és fogport használ, van többféle is.

Kedves nandras, arra próbáltam utalni, hogy nem kell választani, nem muszály bevenni a példában szereplő bogyót sem. Ennyi erővel mindenki rászokhatna a cigire, mert inkább az, mint a mustárgáz. :D

2011. júl. 25. 00:12
 20/35 anonim ***** válasza:
65%

igazad van abban, hogy lehet azt is választani, hogy az egyiket sem (sem fluórt, sem a dihidrogénoxidot) "veszem" be, de a helyzet sajnos ennél sokkal rosszabb!

megbízható forrásból tudom, hogy a világ több országában, így magyarországon is, a csapvizet(!) dihidrogénoxiddal keverik.

így már sajnos nincs az embernek választása...

2011. júl. 25. 00:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!