Egyetlen egy kósza csillag sincs az univerzumban, ami ne tartozna egy galaxishoz?
Nem hinném, hogy lennének.
Amennyire én tudom, a galaxisok nyújtanak megfelelő környezetet a csillagok kialakulásához, és elszakadni sem igen tudnak.
Ha mégis vannak, azt nem valószínű, hogy valaha megtudjuk, Egy csillag önmagában nagyon gyenge fényforrás, valószínűtlen, hogy ráakadjunk.
Szerintem ez itt a természettudományok témakörben nem olyan ritkaság:)Ha csömöröd van,járj ide gyakrabban,én is ezt teszem;-)
Elsőnek köszönöm a választ,várom még őket:)
Jó eséllyel bőven vannak ilyen csillagok.
A bolygók esetében úgy tudom hogy talán még több is az olyan planéták száma amik kikerültek a csillagközi térbe és most fényévekre vannak a legközelebbi csillagtól. Őket a galaxis gravitációs ereje mozgatja.
Ilyen alapon lehetnek magányos csillagok is amiket a galaxishalmazok mozgásai kilöktek a galaxisukból.
Volt már a kérdés, csak az a magányos bolygókat kérdezte.
A világűrben a galaxisok közötti térben is vannak magányos csillagok, bolygók, kisbolygók, töredékek és atomok.
Nem sokan, de akadnak.
Ha pedig egy galaxist ki tudunk mutatni 13 milliárd fényévnyi távolságból - akkor egy csillagot is 100 millió fényévről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!