Hogyan készitik a fehérjeport?
Nem írtad melyik fehérjepor, de a tejsavó fehérje a legelterjedtebb:
A savófehérje a sajtgyártás mellékterméke. Az alábbi felsorolásban a tiszta savófehérje-izolátum előállításának lépései szerepelnek:
1) A friss tejet bevizsgálják, és miután a minőségbiztosítási szakemberek jóváhagyják, pasztörizálásra kerül.
2) A kazeint vagy túrót és a tejzsír egy részét szeparálják, ebből készül a sajt.
3) A fennmaradó folyadék különleges szűrők sorozatán halad át, melyek elválasztják a savófehérjét a laktóztól és a folyékony savóban található egyéb alkotóktól.
4) A koncentrált folyékony savó egy ioncserélő toronyba kerül további koncentrálás illetve tisztítás céljából. Az ioncsere egy gyengéd eljárás, ami nem denaturálja és nem bontja le a savófehérjét.
5) Ezután a termék egy szárítótoronyba kerül, ahol a vizet távolítják el.
6) Az utolsó lépésben a tiszta savófehérje csomagolása történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!