Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan készitik a fehérjeport?

Hogyan készitik a fehérjeport?

Figyelt kérdés
Hi all azt szeretném kérdezni,hogy hogyan csinálnak fehérjéből port?Hogyan rakják bele a porba a fehérjéket és azt a port miből csinálják?XD(tudom,hogy gagyi kérdés,de kiváncsi vok rá szóval aki tudna rá válaszolni azt naon megköszönném :) )
2011. júl. 5. 18:33
 1/2 anonim válasza:
100%

Nem írtad melyik fehérjepor, de a tejsavó fehérje a legelterjedtebb:


A savófehérje a sajtgyártás mellékterméke. Az alábbi felsorolásban a tiszta savófehérje-izolátum előállításának lépései szerepelnek:


1) A friss tejet bevizsgálják, és miután a minőségbiztosítási szakemberek jóváhagyják, pasztörizálásra kerül.

2) A kazeint vagy túrót és a tejzsír egy részét szeparálják, ebből készül a sajt.

3) A fennmaradó folyadék különleges szűrők sorozatán halad át, melyek elválasztják a savófehérjét a laktóztól és a folyékony savóban található egyéb alkotóktól.

4) A koncentrált folyékony savó egy ioncserélő toronyba kerül további koncentrálás illetve tisztítás céljából. Az ioncsere egy gyengéd eljárás, ami nem denaturálja és nem bontja le a savófehérjét.

5) Ezután a termék egy szárítótoronyba kerül, ahol a vizet távolítják el.

6) Az utolsó lépésben a tiszta savófehérje csomagolása történik.

2011. júl. 5. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2011. júl. 6. 10:51

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!