Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi kell ahhoz, hogy valaki...

Mi kell ahhoz, hogy valaki tudós legyen?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a Nobel-díjas fizikusokra, kémikusokra, stb. Milyen közös tulajdonságokkal rendelkeznek ezek az emberek, amelyek által eljuthattak oda, ahova? Mi különbözteti meg őket egy sima egyszerű (akár egyetemi) tanártól? Nekem is vannak tippjeim, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre, hátha jobb megvilágítást kap a dolog. :)
2011. júl. 5. 01:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem egyes dolgok velük születettek.Épp azért különlegesek mert mások mint a raj. + Más nevelést kaptak stb.,,Barbároknak hívnak minket. Mert a módszereink eltérnek az övéiktől." - Benjamin Franklin
2011. júl. 5. 02:00
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Elhivatottság,megszállottság,és persze a kíváncsiság & megértés vágya,hogy az adott tárgy/fogalom/tudományág tekintetében minden kérdésére választ próbáljon találni.

Sokszor ezen tulajdonságok erősebbek ,mint a családjuk iránti szeretet,ami ügye nem normális.

A zsenialitást egy hajszál választja el az őrülettől,ez mondás nagyon is igaz

2011. júl. 5. 06:13
 3/13 anonim ***** válasza:
92%

remek válaszok , de szerintem nem viszik előrébb a kérdezőt.

Szerintem az különbözteti meg őket hogy az egyik a már meglévő tényként elfogadott dolgokat tanítja és adja tovább, a másik pedig éppen ezeket kérdőjelezi meg és rájön valami olyan összefüggésre amire addig kevesen gondoltak. és ha az alapjaiban változtatja meg a tudományokat nyert. és az ő feltételezéseit fogják tanítani.

Ergo: mindketten szakértői a témának. csak az egyik többet foglalkozik vele :)

2011. júl. 5. 07:26
 4/13 anonim válasza:
100%

"Nem vagyok okosabb az átlagnál, csak kíváncsibb" Einstein.

Egyébként véleményem szerint kell egy született intelligencia is ahhoz, hogy valaki tudós lehessen.

2011. júl. 5. 09:19
 5/13 anonim válasza:
0%
Diploma, jó ész, és ki kell utazni külföldre.
2011. júl. 5. 10:32
 6/13 anonim ***** válasza:
Elhatározás,és türelem.
2011. júl. 5. 10:40
 7/13 anonim ***** válasza:
71%

Röviden: a tudomány a hogyanokkal foglalkozik. Hogyan gyógykezeljük az infarktust? Hogyan kell kiszámolni a derékszögű háromszög területét? Hogyan állítsunk elő kőolajból benzint? Hogyan állítsuk meg a beteg hasmenését?

A kiváló tudóst gyakran a miértek is érdeklik.

Abban az időben a bakteriológiai tenyészetek néha gombával befertőződtek. A páciens torokváladéka általában Strepto- és Staphylococcusokat tartalmazott, a torokváladékot petri-csészében lévő táptalajra kenték ki, és inkubálták (37 fokon) és nézték milyen baci szaporodik a taptalajon. Néha egy-egy levegőből odaszálló gombaspóra elfertőzte a tenyészetet. Ezeket kidobták, mert műhibának tartották, a nem kellő sterilitás miatt. (És valójában azok is voltak.) Egy Pasteur nevű orvos azonban ezeket a gombával fertőzött petricsészéket is alaposan szemügyre vette, kidobás előtt. Azt vette észre, hogy egyes gomba-fajok környezetében a baktériumok elpusztulnak.

Miért pusztulnak el a gomba közelében a baktériumok? - kérdezte magától Pasteur.

A válasz megtalálása regény méretű (erre itt nem vállalkozom), és a penicillin felfedezéséhez vezetett...

2011. júl. 5. 11:00
 8/13 anonim ***** válasza:
Szorgalom és ép elme, szerintem nem kell több, hogy valami újat alkoss.
2011. júl. 5. 11:34
 9/13 anonim ***** válasza:

Édesanyám nagyon szorgalmas asszony! Mindhármunkat felnevelt és taníttatott. És épelméjű! Mégis élete java részét egy futószalag mellett töltötte!

Belőle az ambíciót ölte ki a kommunizmus.

Mindhárman diplomás kutatók lettünk, és mindhárman segítjük őt anyagilag, mert a nyugdíja kevés. De gyönyörű kertje van, és az unokáit a legfinomabb lekvárokkal és aszalványokkal kényezteti. Tyúkot azért tart, hogy nehogy ellustuljon, és fél ötkor muszáj legyen felkelni! Szóval sem az ép elméjével, sem a szorgalmával nincs baj, le a kalappal előtte, fizikai munkabírásban még mindig versenyezhet velünk. De tudós nem lett belőle.

És belőlünk sem, pedig egyetemen kutatunk, tanítunk mindhárman. A zseni nem terem minden bokorban. A valódi tudós azzal foglalkozik, amihez tehetsége van, és időben rájött erre a tehetségére, abban képezte magát a kezdetektől. Ha a tehetség és a tudás egy szekéren szalad, akkor visz a szekér tudóst...

2011. júl. 5. 12:42
 10/13 anonim ***** válasza:
szerintem nagyon kreatívnak és kitartónak kell lenni.
2011. júl. 5. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!