Hol van a világ vége? Ugyértem valahol biztos, hogy vége van..pl. soha nem értettem ezt az Északi-Déli sark dolgot..
21:53
Egy: ne használj ilyen szavakat!
Kettő: Te mondjuk 8 évesen biztos voltál ebben a Föld dologban? Szerintem nem is hallottál róla. Nem sértés, de tényleg..még kilenc évesen se könnyű elképzelni.
Felettünk van a világ(unk) vége. A kék levegőég felett. A sarok az semmi, csak egy kiválasztott pont.
Nem repül fel a víz az ég felé, mert vonzza a Föld, mint egy nagy mágnes. És Téged is. Van mágnesed? Annak is van Északi és Déli sarka. De Te nem veszed észre.
A világegyetemnek sincs vége, mert az is körbefordul. Egy buborék, mint a szappanbuborék.Rajta a bolygók és a csillagok. Mellette más buborékok vannak, mint a hab, ahogyan nő. S egyszer összeesik, majd nőni kezd újra.Azon túl már csak a "mosónő" van, de az nem ránk lett bízva. "Emberi elme fel nem foghatja"
Más a vízről: Tégy egy kis vödörbe vizet, s gyorsan pörgesd meg kinyújtott karral. (lehetőleg odakinn)!
Kicsorog? Nem! A vödörben marad, pedig van fejjel lefelé is. Ilyen a gravitáció. Így forgunk a Földdel együtt.
A Földgömbnek nincs teteje meg alja, nincs lenn dél és fenn észak vagy fordítva - csak az asztalról mindig legurult másképp, kellett állványt csinálni. Csak nem foghatja mindig. S így megszoktuk, hogy nevezzük fentnek lentnek.
De ez olyan, mintha felmegyek Pestre. Vagy lemegyek Pestre. Nem emelkedek fel azért. Esetleg lesüllyedek (bocs :P)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!