Hogyan lesz mészkőből és sósavból klórgáz?
Figyelt kérdés
Nem szén-dioxid lesz? Az pedig nem is mérgező.2011. júl. 4. 09:25
11/14 anonim válasza:
A linkelt cikk szerint a katasztrófavédelem igazgatóhelyettese mondta a meszet. Lehet, hogy nem akart tippeket adni a többi kölöknek?
12/14 bromkrezol válasza:
Eszerint sikeresen kiiktatták magukat az emberiség genetikai állományából. Attól függetlenül, hogy hülyeséget irtak ki az ablakba és a cikkíró sem volt okosabb. Ha sósavat és meszet öntöttek össze, akkor a képződő szén-dioxid ölte meg őket. Ez kellemes, lassú fulladást okozhatott, elszunyókáltak. Így lettek öngyilkosok régen a Szent-Anna tó környéki büdös barlangokban. A kalcium-oxid és sósav reakciója nem eredményezhet klórgázt. Sósavból klórgázt klórmésszel, hipóval esetleg kálium-permanganáttal lehet felszabadítani. A kén-hidrogén is erős méreg, azt vasszulfid + sósav reakcióval állíthatták volna elő. Ez utóbbi esetben olyan bűzt árasztott volna a kocsi, hogy az feltűnik. A klórgáz is erős szagú, ráadásul korrozív. Szerintem logikus magyarázat a szén-dioxid.
13/14 anonim válasza:
Ez az eset itt volt az utcánkba budaörsön.Törökbálinti utcába.Egy budaörsi és egy bicskei lány lett öngyilkos,csak tudnám mi tud rávenni bárkit arra,hogy öngyilkos legyen.SOHA nem lennék ,pedig már volt egy -két nagyon rossz időszakom,de akkor is inkább elmentem a hegyekbe kirándulni,és lesz'rtam a nagyvilágot
14/14 anonim válasza:
reggeli verzió már mész tartalmú permetszer volt kénhidrogénnel via zacher gábor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!