Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Nátrium-hidroxidból és sósavbó...

Nátrium-hidroxidból és sósavból elvileg lehetne levest főzni?

Figyelt kérdés
hiszen közömbösítés után sós víz marad...
2010. márc. 1. 22:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehetne ha nem lépnél túl azon a mennyiségen ami még fogyasztható.
2010. márc. 1. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Elméletben, de nagyon pontosan kéne adagolnod, ahhoz, hogy az egyik összetevőből ne legyen túl sok.
2010. márc. 1. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Hozzáteszem, hogy nálam a sós víz és a leves között van egy kis különbség, másrészt pedig a kereskedelmi forgalomban kapható "só" sem kizárólag NaCl a középiskolai (ál)ismeretekkel ellentétben! Szóval inkább vegyél csak egy kis csontos karajt, és állj neki a nagymama receptje szerint!
2010. márc. 1. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Csak el nem felejtsd lecsontozni a húst! Kár lenne az értékes karajt levesre pazarolni!
2010. márc. 1. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább vizes só lenne, mint sós víz. Tömegben mérve kb. 3X annyi só keletkezik, mint víz.
2010. márc. 2. 00:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:
Probáld ki
2010. márc. 13. 01:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!