Nátrium-hidroxidból és sósavból elvileg lehetne levest főzni?
Figyelt kérdés
hiszen közömbösítés után sós víz marad...2010. márc. 1. 22:00
1/6 anonim válasza:
Lehetne ha nem lépnél túl azon a mennyiségen ami még fogyasztható.
2/6 anonim válasza:
Elméletben, de nagyon pontosan kéne adagolnod, ahhoz, hogy az egyik összetevőből ne legyen túl sok.
3/6 anonim válasza:
Hozzáteszem, hogy nálam a sós víz és a leves között van egy kis különbség, másrészt pedig a kereskedelmi forgalomban kapható "só" sem kizárólag NaCl a középiskolai (ál)ismeretekkel ellentétben! Szóval inkább vegyél csak egy kis csontos karajt, és állj neki a nagymama receptje szerint!
4/6 anonim válasza:
Csak el nem felejtsd lecsontozni a húst! Kár lenne az értékes karajt levesre pazarolni!
5/6 anonim válasza:
Szerintem inkább vizes só lenne, mint sós víz. Tömegben mérve kb. 3X annyi só keletkezik, mint víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!