A 30 éves kor után szedett, növekedési hormont serkentő készítmények valóban lassíthatják az öregedést?
Ez badarság .
Egésszen könnyen bizonyítékot szerezhetünk erről ha megvizsgálunk egy két testépítőt aki ezt tette. A testépítők között az egyik leghatásossabb és legveszélyesebb szerként ismert angyokközé tartoznak a növekedési hormonok. Rövid idő alatt kikészíti a felnőtt emberek szervezetét visszafordíthatatlanúl rengteg problémát okozva. A Google szerintem pillanatok alatt egy szakajtónyi ilyen megtörtént rémtörténetet dob ki.
Mi alapon lassítaná? Mondván akkorra már tutira lecseng a GH a szervezetben, nosza, adjunk egy keveset, hadd higgye, hogy megint tíz évesek vagyunk?
Az öregedés lassítsára a legjobb módszer a minden nap egy pohárka minőségi vörösbor. (Vagy diétázz, de az nem a legjobb - szerintem.) Igaz, ettől még ugyanúgy nem fog kitolódni az elvi maximum élettartam, de azt az időt, amíg élsz, legalább fiatalosabban töltöd el.
Egyébként létrejöhet az ,hogy egyszer odáig jusson a tudomány,hogy teljesen meg tudják állítani sőt vissza tudják fordítani az öregedést.
Már csak azért is nem tartom értelmetlennek a kérdést mert egyéb ismeretterjesztő csatornákon egyre többször hallani olyan kutatásokat ,hogy a kísérleti állatok (többnyire egerek) életét kb. 5X-re növelték.
Nem olyan rég volt is az egyik csatornán ,hogy a szőlőből kivontak valami bonyolult vegyületet amitől az összes állat amelyeknek adagolták sokkal tovább éltek az átlagnál.
Elméletileg lehetséges lenne a biológi életet relatív őrökévalóságig kihúzni. Gyakorlatilag azonban rengeteg apró részlete van az öregedésnek aminek nemhogy megfordítására nem vagyunk képesek még csak megértenisem tudjuk pontosan csak látjuk, hogy működik.
Ekkor azonban a probléma az lenne, hogy az emberi elme egyszerűen nem az örökkévalóságra lett kitalálva nem a test a szellem menne szép lassan tönkre. Ezzel a kérdésel egyébként sok érdekes scifi is foglakozik. Tudományos értékü irodalmat pedig az időssek pszichológiája témakörben lehet keresgélni. Nem csak a testünk halandó... .
Kedves kérdező!
Resveratrol. ;) Ez van a vörösborban, ezért mondtam. Igen, ezek a kutatások valósak, főként az autofágia témakörben mozognak, én is benne voltam ilyen projektekben (idén szeptembertől másba kezdek). Embernél egyelőre nem lehet becsülni, mekkora hatással járna, mivel a megfelelő adatok nem állnak rendelkezésre. (Erről elbeszélgethetünk privátban.)
Köszönöm a válaszokat.
Félre ne értsen senki eszem ágában sincs örökké élni. Mert hát szerintem előbb vagy utóbb ezt a "nagy egészet" is meg lehet unni.
A baj csak az ezzel az egész öregedés dologgal ,hogy sztem. túl hamar történik. (Úgy tudom kb. 30-körül már.)
Nem igazán van rá idő ,hogy minőségi életet élj, meg elérj mindent amit akarsz. Ugyan is a fiatal kort elcseszi az iskola majd a munka vagy mind a kettő egyszerre. Aztán persze lehet ,hogy kb. 50 éves korodra össze tudsz szedni annyi lovettát ,hogy úgy rendezd az életed ahogyan akarod de ezzel csak annyi a baj sztem. ,hogy akkor már ott motoszkál állandóan a gondolat ,hogy innen már csak lefelé visz az út.
Na jó persze van akinek milliárdos a nagybácsikája és ilyenek az eszébe sem jutnak. De hát ugyebár mindenki nem lehet ilyen nyerő helyzetben.
Tehát szerintem az lenne a legnagyobb eredmény ,hogyha a fiatal kort tudnák meghosszabbítani valahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!