Mennyi ideig van még elég kőolaj és földgáz a földön?
Figyelt kérdés
2011. jún. 20. 16:24
11/15 anonim válasza:
Ja, meg azt kihagytam h szénből is lehet motorhajtóanyagot készíteni, a szénkészleteknek pedig a 6%-át piszkálták ki eddig.
12/15 anonim válasza:
Utolsó: azért a szenet hagyjuk, ha itt energia-átállás következik be, akkor az alternatív, illetve kevesebb CO-2-kibocsátással járó energiafajtákra fogunk áttérni (mert van ez a globális felmelegedésnek nevezett valami).
Az én nagy álmom az ún. "ATP-hajtotta autó", amihez valójában nem kell más, csak plasztiszmembrán, meg némi sav (mondjuk ecetsav, gyenge sav legyen inkább), illetve kéne végre egy mérnök, aki meghallgatja a tervemet, mert energetikai márnök öcsém nem hajlandó. (Az, hogy az ATP-t hogyan használja fel bármiféle motor, nem tudom, de tárolni remekül lehet az energiát benne. Na, ezért kell a mérnök, én ehhez nem értek.)
Reklám off, elnézést.
13/15 anonim válasza:
Ugye elvileg 50évre elegendő, csak most már lassan el kellene döntenünk, mi is a fontosabb, hogy benzinünk legyen, vagy tiszta környezetünk, mert Alaszka természetvédelmi területein akarnak fúrni, akkor ott volt a mostani olajkatasztrófa is az egyik öbölben 8egyébként hatalmas ökológiai katasztrófát okozott, csak ezzel már nem foglalkozott a média, mint ahogy a japán atom katasztrófát is elsunnyogja). Tehát inkább minél előbb alternatív megoldásokat kell találni, de ne olyat, amihez mezőgazdasági területeket kell elvenni.
14/15 anonim válasza:
a mostani, ismert készletek alapján a megbecsült idő kb. 40-50 max. 60 év. viszont sokan nem számolnak az Antarktiszon lévő készletekkel, de úgy tudom azokat csak a legvégső esetben fogják kitermeli. azzal még nyerhetnek +20 évet.
15/15 anonim válasza:
egyszer úgy is elfogy.
szénnel érdekes lenne...az üvegházhatásra is gondolni kéne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!