Mennyi ideig van még kőolaj, földgáz?
Sziasztok!
Egyre többet lehet hallani hogy ez a 2 db energiahordozó fogyóba van de arra lennék kiváncsi mennyi idő míg ez elfogy??
(Kamionos szeretnék majd lenni és hogy egyáltalán akkora lesz-e kamionos szakma)
Sose fogy el.
Mi itt Pécsen így jártunk a szénnel,100 évig szorgalmasan bányászták ,de abba hagyták ,azt most is itt van a lábunk alatt,és már senki nem szedi ki.
Én a harmadik válaszoló nézetét osztom.
Gyakorlatilag elfogyni sosem fog, csak olyan drága lesz a kitermelés, hogy mellette a most drágának tartott alternatív energiák olcsóbbak lesznek, és akkor azt fogjuk fogyasztani...
Mellesleg hamarabb fog elfogyni a hélium és a plutónium!
Kedves Bogaro!
A hélium mennyisége állandó a Földön?
Húha!
Szerintem nem ugyanarról a héiumról beszélünk. A hélium a periódusos rendszer második eleme, rendszáma 2. A hidrogén után a legkönnyebb elem. Igaz, hogy a világegyetem második leggyakoribb eleme, és fúzióval hidrogénből keletkezik, de így fő előfordulási helye a csillagok belseje...
A légkörben csak nyomokban fordul elő, mert a Föld gravitációja nem képes megtartani, és megszökik a légköri hélium a légkörből.
Többet kellene olvasni Robert C. Richardsont, aki 1996-ban kapott fizikai Nobel díjat.
Ő leírja, hogy a radioaktív bomlás során a Földön évmilliárdok alatt létrejött héliumot pár évtized alatt felélhetjük. Jelenleg a legnagyobb készletek Texasban (Amarillo) vannak.
Jelenleg Texasban, Oklahomában és Kansasban termelik a legtöbb héliumot, ahol a földgáz héiumtartalma elérheti az 1,5%-ot.
Ugyanis a héliumot jelenleg a földgázból nyerjük ki.
A levegőben ugyanis csak minden kétszázezer részecskéből egy a hélium, innen kinyerni iszonyatosan költséges...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!