Milyen időközönként van teljes Holdfogyatkozás?
Én a NASA oldalát is ajánlom, ami cáfolja amit írtál:
"Napfogyatkozás az minimum 2, maximum 5 évente."
"mi ezt egyetemen tanultuk"
"innen is 40-es diát."
Téged úgy meg kellene buktatni, mint a huzat!
A 40-es dián ez áll: "Napfogyatkozás: évente min. 2, max. 4-5"
Tehát nem maximum 5 évente, hanem legalább ÉVENTE ÖT!!!
A Magyar felsőoktatás színvonalát jellemzi, hogy ilyen szinten értitek, és tanuljátok meg az anyagot.
11:23 nem értem mit pattogsz én is ugyanazt mondtam.
Ha már tőlem idézel, akkor előbb értelmezd a mondatot és a szövegkörnyezetet is.
Én ezt mondtam: "Holdfogyatkozás évente maximum 3 lehet, de olyan is előfordulhat, hogy nincsen egy évben. Napfogyatkozás az minimum 2, maximum 5 évente" Az első mondat nélkül tényleg olyan, hogy 5 évente van. De együtt olvasva nem hinném. Ha már itt járunk a Nasa-s linked is engem igazol, 2009-ben 4 holdfogyatkozás volt, de ebből a 4. részleges volt csak. A maximum 3 fogyatkozás/év a teljes holdfogyatkozásokra vonatkozik. A felsőoktatás szinvonalával nincs semmi gond, vagyis csak az ilyen tömegszakoknál (jogász, bölcsész...), természettudományi képzéssekkel minden rendben van. És ezt bizonyítani is tudom. [link]
Itt ha nem tanulsz kiesel, 2-tessel vajmi keveset érsz.
Viszont nálad már az általános iskolánál is gondok lehettek, ha egy szöveget nem tudsz helyesen értelmezni, majd szőrszálhasogatásba kezdesz a nyilvánvaló tények után is. Amatőrként nem hiszem hogy egy szakemberrel kellene vitatkoznod. Részemről a téma lezárva.
Kedves kérdező a követzkező holdofgyatkozás december 10-én lesz. Nálunk csak részleges holdfogyatkozáskénet lesz észlelhető. Tekintettel az időpontra nem valószínű hogy látni fogjuk, maxiumum tiszta ég esetén, ami ilyenkor már elég ritka. De hátha :)
kérdező
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!