A legyek mennyire szenvednek, ha agyoncsapjuk őket?
És akik szerint a légy azért repül el, mert fél a fájdalomtól, azok szerint a légy mikor tanulta meg a fájdalmat? A testvérei csonti-korában sokat csapkodták a fejét, vagy mi?
Én is azoknak a táborát támogatom, akik azt mondják, hogy a légy automatikusan, ösztönösen kerüli el a felé lendülő kezet. Valamiféle fájdalmat lehet hogy érez, de szerintem is jóval kevesebbet, mint az ember.
"a kitárt ablakon sem képesek kitalálni, csakis be"
Ez nem teljesen igaz. Képesek kitalálni, csak nem akarnak. A legyek nem a fény felé repülnek, mint a darazsak és a méhek, hanem véletlenszerűen. Ez bizonyos helyzetekben javítja, bizonyos helyzetekben rontja a túlélésüket.
Túl gyors az egész, meg kissé máshogy is érzékelnek, mint mi (bár attól még éreznek fájdalmat). Akik a kamionról meg a páncélszekrényről beszéltek eléggé érzékletesen festették le a témát. Valóban ez történik.
Valahol kérdezted, hogy nincs-e szaglószervük. Miért ne lenne? A kaját valahogy meg kell találni.
Hogy miért "veri a fejét az ablaküvegbe", az kérdés, de még senki sem látott be egy légy agyába, hogy ezt megmondja. Köze lehet a repülési stílusához, de az sem lehetetlen, hogy felülbírálja az esetleges beérkező ingereket, vagy az üveg úgy szórja a fényt, hogy "elvakul", netán egy olyan tartományban is szór, amit a legyek látnak, és ez megzavarja... Igazából nem tudom, én ecetmuslincákkal foglalkoztam, azok meglepően értelmesek, mert még egyet sem fogott el a légypapír belőlük. (Tényleg nem tudom, hogy csinálják, én egyszer beletenyereltem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!