Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi van az űrön túl? Olyan nem...

Mi van az űrön túl? Olyan nem létezik hogy végtelen!

Figyelt kérdés
Ja és még egyvalami: szerintem igenis vannak földönkívüliek. gondoljunk bele mekkora az űr. ahova sehogyan sem látunk el nem tudhatjuk nincsenek-e meg a megfelelő életfeltételek.
2011. máj. 16. 17:51
1 2
 11/14 anonim válasza:
52%
olyan nincs hogy végtelen!! elképzelhető hogy a menyország. a viccet félre téve. kitudja. azis lehet hogy mégegy hatalmas űr több száz sót millió univerzummal. az is lehet hogy van még 1 föld O_o nem tudni. sajnos a tudomány/technika még nincs olyan fejlett hogy erre választ adjon. Kelj ki sírodból 500 év múlva és kérdezd meg újból. :)
2011. máj. 17. 00:03
 12/14 A kérdező kommentje:
kössz ...... :D
2011. máj. 17. 20:16
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Én kérdeztem, hogy mi van a nyúlon túl (vagy a nyúl mögött? :-D)

Szal' a tér csupán egy fogalom... az anyagok/energiák helyzetét írjuk le a térrel és az idővel. Amiket felveszünk mint koordinátákat. Ha a tér görbül, akkor is csak az adott inerciarendszerek egymásba való átszámításához használjuk a görbült téridőt, ami csak egy mód arra, hogy leírjuk a különféle részecskék/energiák egymással való viszonyait és ezzel szemléltetjük/számolunk vele.

Ezért van az, hogy anyag nélkül nem létezik tér és idő. Hiszen pont azok kapcsolatát írjuk le velük.

Egyébként az időről még fogalmunk sincs, hogy mi fán terem. Attól, hogy megismertünk olyanokat is, mint pl. idődilatáció, attól még fogalmunk sincs az időről.

2011. máj. 20. 01:16
 14/14 anonim ***** válasza:
Előző vagyok... a tudomány mai állása szerint az univerzum anyaga és energiája véges, amit akár egy konstansnak is fel lehetne fogni. A tér viszont végtelen. És nem azért, mert el lehetne jutni oda, ahonnan "kifelé" már nincsenek galaxisok :-D, hanem mert önmagába visszagörbül.
2011. máj. 20. 01:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!