Mi van az űrön túl? Olyan nem létezik hogy végtelen!
Nipedril :DDDDDDDDD
A világegyetem a tudomány jelenlegi állása szerint végtelen,de mégis vége van. Ha folyamatosan egyirányban haladsz, akkor is mindig ugyanoda jutsz vissza...olyan mint a végtelenített háttér a Hanna-Barbera rajzfilmekben :D
Mit nevezel űrnek?
A világűrön túl nincs semmi. A világűr végtelen. Az más kérdés, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a benne lévő anyag is végtelen rétben van kiterjedve.
A mindenkori űrkutatás a világűrnek csak azt a részét képes vizsgálni, amelybe az ősrobbanás óta elfuthatott a fény. Azon túl fogalmunk sincs, hogy mi van.
Ha elfogadjuk, hogy az ősrobbanás előtt nem volt semmi, nem volt semmilyen anyag a mindenségben, akkor ezen a határon túl csak a végtelen üresség van. De, mint mondtam, ezt nem tudhatjuk.
"Ja és még egyvalami: szerintem igenis vannak földönkívüliek. gondoljunk bele mekkora az űr."
A nagy számok törvénye alapján igen valószínű.
De kérdés, mit nevezel földönkívülinek.
Az, hogy van élet más bolygókon is, nem jelenti azt, hogy az több egysejtű organizmusoknál. Azzal meg aztán marha sokra megyünk. Intelligens élet pedig sokkal kisebb a valószínűsége, hogy legyen, de az sem kizárt.
Lol, a kérdésről ez az idézet jut eszembe: "A végtelen olyan borzasztó gondolat. Úgy értem, mikor ér véget?"
Szerintem ha elfogadtad azt hogy vannak negatív számok akkor azt is el tudod fogadni hogy van olyan hogy végtelen. :D
Egyébként ha jól emlékszem a húrelméletből akkor lehet hogy más univerzumok. Amik időnként a mi univerzumunkba ütköznek és ez okozza az ősrobbanást. :D
Mellesleg a kérdező meg is válaszolta a kérdést: ha nincs végtelen, akkor az univerzumon túl sincsen semmi. Ezt jelenti a véges.
Igazából amivel primitív aggyal gondolkozunk az az hogy egy végtelen térben véges dolgok vannak. Nem vagyunk felkészítve a szokványos tapasztalataink által sem arra hogy végtelen dolgokról gondolkodjunk (igen, de csak véget ér egyszer?), sem arra hogy véges tereket képzeljünk el (jó, jó, de mi van UTÁNA?) A kérdező képzavara is szerintem ezt tükrözi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!