Honnan tudjuk meg hogy hány éves egy fa ha nem látjuk a gyűgyűit?
Figyelt kérdés
2011. máj. 16. 15:29
1/6 anonim válasza:
A mostani évszámból kivonod az ültetésének évszámát :P
2/6 anonim válasza:
Kivágod a fát és máris láthatod. :P
3/6 anonim válasza:
Kívülről meg lehet állapítani, hogy milyen fa, máris tudjuk, hogy mi a jellemző a növekedésre, átlagolják, mérik a törzs kerületét és így meg tudják becsülni.
Pontosat sehol nem tudnak mondani, azt csak kivágás útján lehet megmondani, hiszen vannak nehezebb évek a fa számára, akkor nem növekszik úgy, mint általában, így a kerülete is kevesebb.
Ezért van, hogy 100-200-300... stb éveket jósolnak és nem mondjuk 248 évet, csak ha van róla ültetési feljegyzés.
4/6 anonim válasza:
Lehet belőle furatot venni, és akkor számolhatók a gyűrűk.
6/6 anonim válasza:
Én is úgy tudom, hogy megfúrják és akkor látszanak a gyűrűi.Láttam egyszer egy doc. filmet, amiben ezt csinálták egy óriási mamutfenyő fával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!