A levágottfej meddig él a testől való elválasztás után (EMBER ESETÉN/ MÁSOODPERCBEN)?
Akinek a nyakát törik el, az sem hal meg azonnal.
Ha eret, légcsövet nem sértenek, akkor még éveket élhet.
A vérveszteség és a sokk azonnali ÁJULÁST okoz.
Legkorábban 4 perc múlva hal meg.
érdekes
ha van még valami nyugodtan
@17:35
ja, én aszittem, hogy nyaktörés = egyből halál..
akciófilmekben mindig meghalnak egyből :)
"A gerincvelő elvágásakor feltehetően azonnal összeomlik az idegrendszer"
Ez egy ideiglenes összeomlás, és ájulásnak hívják.
De ez sem kötelező: hallottam már olyanról, aki sekély vízbe ugrott, nem ütötte meg magát úgy, hogy elájuljon, de eltört a nyaka és elszakadt a gerincvelő.
Nem tudott megmozdulni, és víz alatt beszélni sem - de eszméleténél volt. Volt annyi önuralma, hogy megvárta, míg a barátnője észrevette, hogy ő nem tud kijönni a vízből, és kihúzta. Ez olyan fél perc volt (amíg rájött).
Csak utána vett levegőt.
Tehát még egyszer: a levágott fejű vagy eltört nyakú ember nem hal meg azonnal. És még az sem kötelező, hogy azonnal elájuljon. Persze, ha nincs vér, akkor hamar leállnak a magasabb rendű működések - de még nem halott.
"1905. június 28-án egy Languille nevű személyen végrehajtott kivégzéskor dr. Beaurieux életjeleket fedezett fel a levágott fejen. Ezek után már voltak ellenzői is a guillotine-nak, aki azt képviselték, miszerint a fej levágása és a tényleges halál között több idő telik el, így az áldozat igenis érez fájdalmat. Elsőként dr. Sue vetette fel ezt a lehetőséget."
Forrás:wikipédia/nyaktiló
Tovább rákeresve:
"Gabriel Beaurieux is, aki egy Languille nevű elítélt guillotine-nal levágott fejét vizsgálta meg közvetlenül a lefejezés után: megfigyelte, hogy a szemhéjak és az ajkak még remegnek maguktól 5-6 másodpercig, illetve amikor a fejet nevén szólította, a szemek kinyíltak és fókuszáltak az előttük álló személyre. Beaurieux ezt kétszer tudta megismételni, harmadjára a fej már nem reagált semmilyen külső ingerre"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!