Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen szerrel irthatom ki a...

Milyen szerrel irthatom ki a szomszédunk által a kerítés mellé 5cmre ültetett "gyomfát"?

Figyelt kérdés

3 éve ültette oda, elmezavaros a nő, és hiába beszéltünk vele, hogy vágja ki, vagy legalább gyümölcsfát ültessen, nem hallgatott ránk. a fa 3 év alatt akkora lett, mint a házunk, kb 5m magas és 20cm átmérőjű törzse van. Már próbálkoztunk gázolajjal a gyökerére, megvolt a háztartási hypo is. Lehet olyan vegyszert kapni, amivel kiirtható ez a fa?

Az kerítésünk mellett van egy szőlőlugas, és azóta szinte alig van rajta szőlő..

2011. máj. 8. 00:55
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

[link]

[link]

Ezek lennének a képek a fáról.

2011. máj. 14. 18:20
 12/18 anonim ***** válasza:

Szép példány... ez nem egy zöld juhar (Acer negundo)? (Utoljára három éve kerültem közelebbi kapcsolatba a taxonómiával.)

Akkor nem ecet-, vagy bálványfa, megnyugodhatsz (biztos, hogy nem azok). Beszélni kell a szomszéddal, hogy vágassa ki, az a legbiztosabb. Kicsit nyurga, ha ezt elkezdenéd mérgezni, csúnya vége lenne. Mondd, hogy cserébe hajlandó vagy kárpótolni, vagy veszel neki egy másfajta fát. Úgy tűnik, kevés a hely, ez nem fog terebélyesedni, tehát árnyékot sem ad majd eleget (ez talán hat).

2011. máj. 14. 19:04
 13/18 A kérdező kommentje:
már próbáltam beszélni vele, nem sok sikerrel jártam. a másik szomszédja felől a házuk tövébe ötöt ültetett tavaly, a szomszédom pincéje már nedvesedik a gyökérzet jóvoltából, és már azok is megvannak 3méteresek is. Viszont van mellette egy másik, amit idén kora tavasszal ültetett, és már több mint 2 méter. Írtunk a másik szomszédunkkal egy panaszlevelet az önkormányzathoz, remélem nemsoká kijönnek és "életveszélyes" címszó alatt utasítják rá, hogy vágja ki, vagy bírósági ügy lesz belőle. Köszönöm az eddigi segítséged
2011. máj. 14. 19:57
 14/18 A kérdező kommentje:

Kedves Berta! Én még várok a jövőhét végéig, és ha addig sem tesz semmit a hivatal, kerítés magasságában átdugom a still-t és a többi nem az én gondom, majd mehet az Istenhez panaszkodni. A másik szomszéd háza mellé 5 darabot ültetett, egy 10x10-es ház fala alá. Normális az ilyen?

Gondolom egy nagyobb fa alá áshatnám a sót napestig, ezt csak vegyszer, vagy benzinfűrész oldhatja meg.

Valamint a válaszolók válaszai közt volt pár kipróbálni való.

Azért ha sikerült valamit kiviteleznem, még leírom. Köszi mindenkinek a válaszadást.

2011. máj. 29. 08:45
 15/18 anonim válasza:
Nekem is van egy ilyen problémám. A diófa, ami kb. 70 éves, hullatja a levelét az erkélyemre, tele van száraz ágakkal, levéllel, főleg ősszel. A mókus eldobja a termést, már az egész fa nem ér semmit, még a panorámát is elveszi, de a közös képviselő nem engedi megnyíratni. Kellene valami jó recept. Köszönettel Edit
2015. júl. 1. 20:30
 16/18 anonim válasza:
Víz+só+szódabikarbóna(ebből sokat)+citromlé(ebből is sokat). A tövébe öntesz 2-3 pohárral. ezt időnként (hetente) megteszed. Egyszercsak úgyis kinyírja. Ha nincs otthon a szomszéd fogod a fúród fúrsz pár lyukat a törzsébe és ebből az oldatból raksz bele.
2016. okt. 30. 20:48
 17/18 anonim válasza:
Ja az utolsó vagyok. Az ecetet kihagytam a receptből! :-)
2016. okt. 30. 20:55
 18/18 anonim ***** válasza:

Ecet, citromlé baromság.

Növényeket glifozáttal (totális gyomirtók hatóanyaga) ölünk meg. Lágyszárúakat és egy-két éves fákat permettel, idősebb fásszáúakat a törzsbe, a kéreg mellé furunk lyukat és abba öntjük.

Ezen kívűl ismert módszerek a só, a benzin és az olaj.

Amúgy jogilag a nő semmit nem követett el szerintem. A szomszéd fáját kiirtani tilos. Az átlógó ága lenyírására kötelezhető.

2020. ápr. 4. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!