Milyen szerrel irthatom ki a szomszédunk által a kerítés mellé 5cmre ültetett "gyomfát"?
3 éve ültette oda, elmezavaros a nő, és hiába beszéltünk vele, hogy vágja ki, vagy legalább gyümölcsfát ültessen, nem hallgatott ránk. a fa 3 év alatt akkora lett, mint a házunk, kb 5m magas és 20cm átmérőjű törzse van. Már próbálkoztunk gázolajjal a gyökerére, megvolt a háztartási hypo is. Lehet olyan vegyszert kapni, amivel kiirtható ez a fa?
Az kerítésünk mellett van egy szőlőlugas, és azóta szinte alig van rajta szőlő..
Szép példány... ez nem egy zöld juhar (Acer negundo)? (Utoljára három éve kerültem közelebbi kapcsolatba a taxonómiával.)
Akkor nem ecet-, vagy bálványfa, megnyugodhatsz (biztos, hogy nem azok). Beszélni kell a szomszéddal, hogy vágassa ki, az a legbiztosabb. Kicsit nyurga, ha ezt elkezdenéd mérgezni, csúnya vége lenne. Mondd, hogy cserébe hajlandó vagy kárpótolni, vagy veszel neki egy másfajta fát. Úgy tűnik, kevés a hely, ez nem fog terebélyesedni, tehát árnyékot sem ad majd eleget (ez talán hat).
Kedves Berta! Én még várok a jövőhét végéig, és ha addig sem tesz semmit a hivatal, kerítés magasságában átdugom a still-t és a többi nem az én gondom, majd mehet az Istenhez panaszkodni. A másik szomszéd háza mellé 5 darabot ültetett, egy 10x10-es ház fala alá. Normális az ilyen?
Gondolom egy nagyobb fa alá áshatnám a sót napestig, ezt csak vegyszer, vagy benzinfűrész oldhatja meg.
Valamint a válaszolók válaszai közt volt pár kipróbálni való.
Azért ha sikerült valamit kiviteleznem, még leírom. Köszi mindenkinek a válaszadást.
Ecet, citromlé baromság.
Növényeket glifozáttal (totális gyomirtók hatóanyaga) ölünk meg. Lágyszárúakat és egy-két éves fákat permettel, idősebb fásszáúakat a törzsbe, a kéreg mellé furunk lyukat és abba öntjük.
Ezen kívűl ismert módszerek a só, a benzin és az olaj.
Amúgy jogilag a nő semmit nem követett el szerintem. A szomszéd fáját kiirtani tilos. Az átlógó ága lenyírására kötelezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!