Milyen szerrel irthatom ki a szomszédunk által a kerítés mellé 5cmre ültetett "gyomfát"?
3 éve ültette oda, elmezavaros a nő, és hiába beszéltünk vele, hogy vágja ki, vagy legalább gyümölcsfát ültessen, nem hallgatott ránk. a fa 3 év alatt akkora lett, mint a házunk, kb 5m magas és 20cm átmérőjű törzse van. Már próbálkoztunk gázolajjal a gyökerére, megvolt a háztartási hypo is. Lehet olyan vegyszert kapni, amivel kiirtható ez a fa?
Az kerítésünk mellett van egy szőlőlugas, és azóta szinte alig van rajta szőlő..
Konyhasó... Viszonylag olcsó. és a növények nem nagyon bírják. Csak sajnos az eső is oldja, a legcélszerűbb a kiirtandó növény mellé a földbe ásni pár kilót.
Csak vigyázz vele, mert ha túl jól sikerül, a szőlődet is kiirtja...
Pedro
Ha egy kiszáradt döglött életveszélyes pudvás fa lesz 5 cm-re a kerítésedtől az jobb lesz?
Mert ha bolond a nő gondolom nem fogja kivágatni...
Inkább trágyázd a szőlőt.
Sajnos nem ismerem fel a fát, viszont nem egy helyen láttam a városomban az utcák mentén ahol 20-25 méter magasra is megnőtt, és nem szeretném, hogy 10 év múlva egy 20 méteres fa (mert ha továbbra is ilyen tendenciát mutat a növekedésre, akkor eléri ezt a szintet) álljon a házunktól 3 méterre és egy nagyobb szélvihar bekövetkeztével rádőljön a házunkra. A sós ötlet tetszik, habár tényleg ártana a szőlőnknek. Valamint inkább a "halott" fa álljon ott, még ha a nő nem vágja ki, akkor majd én megteszem száraz állapotában.
Köszi a válaszokat
Ötletem sincs, miféle fa lehet... de ha ecetfa, vagy bálványfa (azok nőnek, mint a bolondgomba), akkor több gond is lesz belőle, mert előszeretettel terjed, és csak az segít, ha tövestül kiásod. Ha akác, vagy ostorménfa, akkor majd a mékekkel/madarakkal lesz gond, ami szintén nem a legjobb a szőlőnek.
A sós kiégetéssel szerintem ne próbálkozz. Ami ilyen ütemben nő, az nem invesztál túl sokat a gyökérzetbe, csak a hajszálgyökerek fonják be a környéket, tehát ha elszárad, egyszerűen kidől. És nincs rá biztosítás, hogy nem felétek teszi. Viszont ilyen alapon életveszélyesnek lehet minősíteni, és lehet kérni a kivágást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!