Mi volt a neve az első amerikai űrutazónak?
Figyelt kérdés
Ez egy rejtvényben volt, nem John Glenn (nem jön ki). 8 betű és az utólsó betű Z. ( _ _ _ _ _ _ _ Z )2011. ápr. 27. 21:46
1/14 Tom Benko válasza:
Alan Shepard. Szerintem hibás a rejtvény.
2/14 anonim válasza:
John Glenn volt az első amerikai űrhajós ez nem kérdés!
3/14 Tom Benko válasza:
Fuss neki még egyszer. Alan Shepard volt.
4/14 anonim válasza:
Glenn 1962-es űrrepülését "űrugrás" előzte meg, Alan Shepard 1961-ben. Ő az első amerikai űrhajós.
5/14 anonim válasza:
Az első amerikai Gagarin útját követően két héttel indulhatott, ám nem Föld körüli pályára, hanem "csak" egy parabolaív mentén végzett űrugrásra. Alan Shepard 1961. május 5-én a Mercury-Redstone 3 fedélzetén egy 15 perces repülést tett, amelynek pályaíve csúcspontján 190 km magasan járt bolygónk felszíne felett és 5 percig súlytalanságban volt. A FAI szabályai szerint azonban ő nem számított űrhajósnak. Az első amerikai űrhajós, aki föld körüli pályán repülve megkerülhette a Földet John Glenn lett 1962. február 20-án. Glenn három fordulatos repülése azonban csak soványka szépségtapasz volt, mivel German Tyitov az egy napos időtartamcsúcsot is felállította már
6/14 anonim válasza:
Ez is igaz, az is igaz. Van egy FAI szabályzat és van egy másik megközelítés is: 1961. áprilisában Gagarin megelőzte az amerikai űrhajósokat, így a néhai John F. Kennedy elnöknek nem maradt más választása, mint az első, amerikai űrhajósként kitüntetni Alan B. Shepardot. Ha viszont Shepard volt az első amerikai az űrben, akkor ki vagy mi volt John Glenn? Ő volt az első amerikai űrhajós volt, aki a Friendship 7 nevű űrhajóján háromszor megkerülte Földünket, vagyis az első amerikai, aki orbitális űrrepülést hajtott végre. Nemzetközileg csak Glennt számították "igazi" úrhajósnak, a két "űrugró" Shepard és Grissom évekkel később léphetett be az űrhajósok egyre szaporodó táborába. A NASA táblázatai azonban mindig is velük kezdődtek.
7/14 A kérdező kommentje:
Ha megtudom az általuk kitalált helyes választ, akkor kiírom :D
2011. ápr. 27. 23:07
8/14 anonim válasza:
Az amerikaiak "astronaut"-nak hívnak mindenkit, aki elérte a súlytalansági határt az űrben (+ propagandacélok).
Ez lehet a félreértés oka.
9/14 anonim válasza:
Hát gondoltam a z nem egy gyakori betű az angolban és amerikai űrhajós sincs sok, úgyhogy megkerestem az összes z betűre végződőt, de azon kívül, hogy egyik sem volt az elsők között, még 8 betűsből is csak egy van - Scott Horowitz, de kétlem, hogy őt beraknák bármilyen rejtvénybe, mert semmi extra nem fűzhető a nevéhez. :D
Szóval passz... z betűs híres űrhajósról csak Aldrin jut eszembe, de szegényke ő se volt első semmiben... még ha perceken múlt akkor sem. :)
10/14 A kérdező kommentje:
Valaki azt mondta, hogy az űrutazót úgy értik, hogy befizet x összeget, és kimehet az űrbe egy kevés ideig. De így sem találtam meg.
2011. ápr. 28. 18:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!