Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit lehet tenni a méhek/darazs...

Mit lehet tenni a méhek/darazsak ellen?

Figyelt kérdés
Valami tuti tipp, ami elűzi őket?
2011. ápr. 22. 13:10
 1/9 anonim ***** válasza:
67%

Van több is :) Én gyűlölöm őket, és jó ideje irtom is, szóval tudok javasolni pár hasznos tanácsot.

- Darázscsapda. Beleöntöl egy kis cukros vízt, vagy üdítőital maradékot, ami jó édes, és ízesíted rovarirtó méreggel. Kiteszed esővédett helyre, és hagyod, hadd gyűljenek rá. Hátránya, hogy esős idő után vagy vízbő területen nemigen válik be.

- Mézcsapda. Ugyanaz mint fentebb,csak mézzel.

- Ha fakerítésed van, fújd le erős rovarirtó méreggel, a darazsak ugyanis rágják a fát. A toxikus festék szart se ér, azt kibírják, de a jó erős rovarirtókoktél már nekik is sok.

- Megkeresed a fészküket és felgyújtod. Ha megperkálódik a szárnyuk, nem tudnak majd repülni, és könnyűszerrel elpusztíthatod őket.

- A joker megoldás: Légycsapó.

2011. ápr. 22. 13:20
 2/9 A kérdező kommentje:
köszi :D
2011. ápr. 22. 13:23
 3/9 anonim ***** válasza:
Nálunk a darázscsapda nem igazán válik be. Vagyis hát igen, beleragadnak a darazsak, na de nem az összes. A legjobb megoldás az, ha megkeresed a fészküket, és felgyújtod, vagy telenyomod fincsi Chemotoxxal.
2011. ápr. 22. 13:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Olyan nincs,ami kevésbé szadista módszer?Úgy értem valami olyan mód,amitől eleve menekülnek,illat,bármi?A kemotoxal és egyéb dolgokkal kezelt elszabaduló méhek visszatalálnak a kaptárba és jól belevegyítik a mézbe a vegyszert.
2011. ápr. 22. 14:29
 5/9 anonim ***** válasza:
65%
Látom szeretjük a természetet :D lol. ám nekem nem lenne szivem megölni egy méhecskét sem. olyan szorgosak, ahogy gyűjtik a mézet és olyan aranyosak. már megértem h a csótányokat, hangyákat írtjuk, de azt a drága méhecskét, amiből az ember hasznot is húz?
2011. ápr. 23. 21:39
 6/9 anonim ***** válasza:
meg merném kérdezni, miért zavarnak? amúgy meg: [link]
2011. ápr. 23. 21:41
 7/9 anonim ***** válasza:
szerintem nem undorító :)
2011. ápr. 23. 21:41
 8/9 A kérdező kommentje:

Nos akkor köszönöm a válaszokat :D Nagyon örülök, hogy ilyen sok természetbarát van itt, de hangsúlyoznám, hogy: Valami tuti tipp, ami elűzi őket?

ELŰZI :D nem megöli.

Köszönöm azért a válaszokat, mindenikek ment a zöld kezecske

2011. ápr. 24. 21:44
 9/9 anonim válasza:
nálunk is vannak méhek/darazsak,csak nekünk a ház oldalán fúrtak lyukat és ott köröznek egész nap
2011. szept. 7. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!