Van valami érdekes kémiai kísérlet, amit otthon is el lehet végezni, háztartási eszközökkel?
Figyelt kérdés
Pl valami egyszerű anyagot nem lehet kristályosítani valahogy..?2009. márc. 3. 18:20
1/18 anonim válasza:
ha vizet meg fagyasztassz, akkor is kristályosítasz, nem..?
2/18 anonim válasza:
Só szép kocka alakban kristályosodik, timsó pedig 6szög alakban, rézgálic pedig hatalmas kristályt töveszt. De a víznek lassan kell párolognia, de előny a lágy víz (eső, hólé).
3/18 anonim válasza:
Ez szép egyszerű és érdekes: egy kis tálkába tegyél vizet és sok sok sok sót :) tedd ki a spájzba, 1 hét múlva lesd meg. Nem mondom mi lesz belőle, próbáld ki :)
4/18 anonim válasza:
Ja, szintén nem mondom mi lesz belőle, próbáld ki inkább :) gáztűzhelyen nyisd meg a legnagyobb lángot és szórd meg sóval. :) Majd még gondolkozok miket lehet!
5/18 anonim válasza:
6/18 A kérdező kommentje:
Köszi, az instant jég nagyon durva :D
a gáztűzhelyes vörös láng lesz talán..? de csak tipp, de a spájzosat nem tudom, talán megromlasztja a befőtteket ?:P
2009. márc. 3. 21:36
7/18 anonim válasza:
A spájzosnál csak elpárolog a víz és szép sókristályok lesznek, a gáztűzhelyesnél semmi nagy számot nem vettem én észre, sárgára festette a lángot..
8/18 anonim válasza:
Tojást sós ecetes vízbe, 1 hét múlva lejön a külső héja.
9/18 anonim válasza:
Sziasztok! Valaki letudja írni hogy hogy kell megcsinálni az instant meleg jeget? Sajnos nemtok angolul :S
10/18 anonim válasza:
Az instant jég kísérlet leírása: A nátrium-acetátot oldd fel majdnem forró vízben, addig amíg az oldat telített nem lesz. Ezek után tedd hűtőben hogy kihűljön. Egy műanyag pohárba [vagy ami van :)]és érintsd meg. Látványos és érdekes. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!