Lehet tudni, hogy melyik növény alakítja át a leghatékonyabb módon a napfényt?
Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, hogy melyik növény tud a legjobban fotoszintetizálni.2011. ápr. 10. 17:13
1/4 anonim válasza:
Él az őserdőben - talajszinten - egy fotoszintetizáló növény. Lencsékkel gyűjti össze a fényt.
Szerintem ez a leghatékonyabb.
2/4 anonim válasza:
A kémiai folyamatok ugyanazok. (leszámítva speciális célokat szolgáló alternatív utakat, pl. CAM).
Eltérések kb. ott lehetnek, hogy milyen járulékos festékekkel javítják a fény elnyelését.
Esélyesnek tartom a mélyebben élő moszatfajokat.
3/4 hollófernyiges válasza:
A moszatokat meg egzotikus trópusiakat nem tudom, a hazaiak közül állítólag a disznóparéjnak van a legjobb fotoszintetizáló hatékonysága.
4/4 anonim válasza:
Milyen szempontból?! A fotoszintézist ugyanis számos paraméter befolyásolja, pl az se mind1, hogy milyen hőmérsékleten nézzük a dolgot, ebből következik, hogy földrajzi szélességet, évszakot, napszakot, beeső napsugarak szöge stb. figyelmebe kell venni. És máris rengeteg paraméterünk van, holott CO", víz stb értékekről még nem is szóltunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!