Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Egy 36 fős társaságból elment...

Egy 36 fős társaságból elment a lányok fele, így a társaság 5/6 részére csökkent. Hány fiú van a társaságban?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 7. 07:38
 1/5 anonim ***** válasza:

36-x=5/6 * 36

36-x=30 ___/ +x; -30

6=x

Tehát 6 lány ment el, így eredetileg 12 lány volt. Akkor pedig 24 fiú.

Házi feladatot tessék egyedül írni, főleg ilyen egyszerűt.

2011. ápr. 7. 08:01
 2/5 TOMAtm válasza:
túl sok,kivéve ha a fiúk mind melegek kivéve téged
2011. ápr. 7. 08:50
 3/5 tetris ***** válasza:
Hát lehet, hogy ez nektek fiúknak tök egyszerű, de női logikával megérteni egyáltalán nem olyan könnyű! Legalább most okosabbnak hihetitek magatokat, fiúk!
2011. ápr. 7. 14:14
 4/5 anonim ***** válasza:

Kedves tetris!

Ez egy általános iskola 6-7. osztályos alap matekpélda. Ha ez neked bonyolult akkor azt nagyon tudom sajnálni, de abban biztos vagyok, hogy nem a nemedben van a probléma...

2011. ápr. 7. 14:16
 5/5 anonim ***** válasza:

"Hát lehet, hogy ez nektek fiúknak tök egyszerű, de női logikával megérteni egyáltalán nem olyan könnyű! Legalább most okosabbnak hihetitek magatokat, fiúk!"

Ha ez női aggyal valóban ilyen óriási kihívás, akkor tudod mit, én tényleg okosabbnak is hiszem magam. És szó se róla, még csak nem is alaptalanul tenném ezt ebben az esetben.

2011. ápr. 7. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!