Ki mond egy erdekes fizikai jelenseget amirol lehet irni egy ket oldalas dolgozatot?
Mennyire van megkötve a kezed?
Én anno a suliban írtam egy dolgozatot a dihidrogén-monoxid veszélyeiről. Persze szépen megfogalmazva, egy csomó forrást feltüntetve, szóval tök komolyan nézett ki.
A tanárnőnek - saját bevallása szerint - folyt a könnye a nevetéstől, miközben olvasta, és fel is kellett olvasnom az osztály előtt.
Ilyeneket írtam, pl: "A KSH 2009-es statisztikái alapján csak Magyarországon 58 dihidrogén-monoxid által történt fulladásos halálesetről tudunk. Ebből 3 gyilkosság volt."
És ugye odaraktam a végén a forrásba a ksh oldalát, ahol a vízbefúltak száma van.
Persze ehhez kell, hogy a tanárnak jó humorérzéke legyen, valamint fontos, hogy tényleg igényesen megcsináld. Ha sikerül, akkora ötöst kapsz rá, mint egy ház :D
Ha le akarod nyűgözni a tanárodat, akkor ezekből válassz egyet, de csak akkor ha szereted a fizikát és könnyen felfogható számodra. Ja és ha középiskolába elmúltál 11.-es. Remélem nem adok túl nehéz tippeket. :)
Kétréses (Young kísérlet)
http://www.youtube.com/watch?v=LbubPpizIwg
Ha nagyon kegyetlen akarnék veled lenni, akkor azt mondanám hogy tanulmányozd Einstein relativitását. Hidd el nagyon nagyon érdekes és az osztályba rengetegen meglepődnének, hogy a dolgok így működnek!
http://www.youtube.com/watch?v=O-p8yZYxNGc&feature=related
(Ha nem tudsz angolul, akkor írj nekem privátba ha érdekel a téma és segítek megírni a kiselőadást.)
A gömbvillámot azért nem ajánlom, mert a tudósok is csak annyit tudnak róla, hogy van és lebeg, szóval felesleges keresgélni mert sok hülyeséget ír róla a net.
JustFeelGood
A pillanatok alatt megfagyó víz titka:
Ha van az iskolában hűtőszekrény, akkor meg lehet csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!