A nagy hadronütköztető/CERN veszélyességében hasonlítható egy atomerőműhöz?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 4. 22:33
1/15 anonim válasza:
Hát nem tudom... Akár a CERN akár egy atomerőmű csapódna a Földbe, nagy galibát okozna... =/
Egyébként nem.
2/15 anonim válasza:
Egyáltalán nem hasonlít. Az atomerőműben sugárzó anyag van, a CERNben pedig gyorsított részecskék.
3/15 A kérdező kommentje:
Az egyik állításod nem következik a másikból.Azt én is tudom hogy mi van bennük.
2011. ápr. 4. 23:05
4/15 anonim válasza:
Szerintem a "veszélyességüknek" mibenléte abban különbözik, hogy "más van bennük".
5/15 anonim válasza:
A CERN-ben semmi nincs, ami a falakon kívül galibát tudna okozni. Az energiaellátását kívülről oldják meg.
6/15 Tom Benko válasza:
Nem, egyáltalán nem. A CERN csak lokális veszélyt jelent, egyrészt a részecskék nem tudnak kijutni belőle messzire, bár addig nagy rombolást végeznek. Az atomerőmű is csak akkor veszélyes, amikor az jön ki belőle, aminek nem kellene. Egyébként az atomerőműveket a hőerőművek felülmúlják veszélyességüket tekintve.
7/15 anonim válasza:
A CERN nem tud láncreakciót elindítani, és az ott használt energiák is relatíve kicsik. Persze, az adott részecskenyalábnak nagyon nagy a saját magához mért energiája, de végső soron mégsem túl sok. És mint említettem, nincs láncreakcióra esély sem, ha pl keletkezik antianyag, az sem tud újabb, még több antianyagot teremteni.
8/15 tetris válasza:
Nem értek ugyan a fizikához, de megfordult a fejemben, hogy nem lehet az, hogy egy fekete luk alakuljon ott ki a nagy kisérletezés közepette? Aztán szépen eltűnünk benne?
9/15 A kérdező kommentje:
Igen,én is erre gondoltam,csak konkrétan nem pont fekete lyukra.Ott a kísérletezés közepette olyan dolgok mennek végbe,amelynek a természete ismeretlen előttünk,soha még mióta a Földön élet van,nem történtek olyan folyamatok,mint ott.Honnan győződhetnek meg a biztonságosságukról?
2011. ápr. 5. 12:08
10/15 anonim válasza:
Tetris:
Nem nem lehet. Tudod te egyáltalán mi az a fekete lyuk?
Kérdező:
A felső légkörben napjában több milliószor megtörénik az, ami a CERNben. Csak a felső légkörben igen körülményes lenne vizsgálni... Semmi veszélyes nincs benne az ég világon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!