Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A nagy hadronütköztető/CERN...

A nagy hadronütköztető/CERN veszélyességében hasonlítható egy atomerőműhöz?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 4. 22:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom... Akár a CERN akár egy atomerőmű csapódna a Földbe, nagy galibát okozna... =/

Egyébként nem.

2011. ápr. 4. 22:49
 2/15 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem hasonlít. Az atomerőműben sugárzó anyag van, a CERNben pedig gyorsított részecskék.
2011. ápr. 4. 23:02
 3/15 A kérdező kommentje:
Az egyik állításod nem következik a másikból.Azt én is tudom hogy mi van bennük.
2011. ápr. 4. 23:05
 4/15 anonim ***** válasza:
Szerintem a "veszélyességüknek" mibenléte abban különbözik, hogy "más van bennük".
2011. ápr. 4. 23:10
 5/15 anonim ***** válasza:
A CERN-ben semmi nincs, ami a falakon kívül galibát tudna okozni. Az energiaellátását kívülről oldják meg.
2011. ápr. 4. 23:27
 6/15 Tom Benko ***** válasza:
Nem, egyáltalán nem. A CERN csak lokális veszélyt jelent, egyrészt a részecskék nem tudnak kijutni belőle messzire, bár addig nagy rombolást végeznek. Az atomerőmű is csak akkor veszélyes, amikor az jön ki belőle, aminek nem kellene. Egyébként az atomerőműveket a hőerőművek felülmúlják veszélyességüket tekintve.
2011. ápr. 4. 23:38
 7/15 anonim ***** válasza:
A CERN nem tud láncreakciót elindítani, és az ott használt energiák is relatíve kicsik. Persze, az adott részecskenyalábnak nagyon nagy a saját magához mért energiája, de végső soron mégsem túl sok. És mint említettem, nincs láncreakcióra esély sem, ha pl keletkezik antianyag, az sem tud újabb, még több antianyagot teremteni.
2011. ápr. 5. 09:46
 8/15 tetris ***** válasza:
Nem értek ugyan a fizikához, de megfordult a fejemben, hogy nem lehet az, hogy egy fekete luk alakuljon ott ki a nagy kisérletezés közepette? Aztán szépen eltűnünk benne?
2011. ápr. 5. 11:42
 9/15 A kérdező kommentje:
Igen,én is erre gondoltam,csak konkrétan nem pont fekete lyukra.Ott a kísérletezés közepette olyan dolgok mennek végbe,amelynek a természete ismeretlen előttünk,soha még mióta a Földön élet van,nem történtek olyan folyamatok,mint ott.Honnan győződhetnek meg a biztonságosságukról?
2011. ápr. 5. 12:08
 10/15 anonim ***** válasza:

Tetris:

Nem nem lehet. Tudod te egyáltalán mi az a fekete lyuk?

Kérdező:

A felső légkörben napjában több milliószor megtörénik az, ami a CERNben. Csak a felső légkörben igen körülményes lenne vizsgálni... Semmi veszélyes nincs benne az ég világon.

2011. ápr. 5. 12:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!