Van Magyarországn olyan növény, amihez hozzáérni sem szabad?
Gyilkos galóca.
Rendkívül kis mennyiségben, akár a spóráktól is rosszul lehet már lenni, és egy falak elég a pörköltbe, hogy megöljön egy négytagú családot.
Más gombák is erősen mérgezőek, csak nem jutnak eszembe. :)
Növényeket kérdeztem:D
De amúgy nem lenne baj, ha gombákról is írnál, mert az is érdekel, csak az a baj, hogy amit írtál, azt kizártnak tartom, hogy igaz lenne. Természetjáró 70 éves bácsika, aki kb. fél életét az erdőben töltötte mondta nekem, hogy még attól sem lesz baja az embernek, ha megszagolja (márpedig ezzel ugye a spórákból egy kis mennyiség belekerülnek az orrba). Én is nyúltam már gyilkos galócához, szagoltam is és még mindig élek. Úgy tudom, nincs olyan gomba (legalábbis Mo.-n nincs), amihez ne lehetne hozzáérni.
én azt hallottam hogy atropin és scopolamin tartalmú növényeket elég megszagolni és bejut a szervezetedbe a hatóanyag. mint pl a csattanómaszlag.
de bizonyítani nem tudom.
Csattanó maszlagot sokszor fogtam már, néha kinő a kertben, mint gaz.
Nem lett tőle semmi bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!