Ha átszúrnánk a Földgolyót fejjel lefelé jönnénk ki?
Nem tudnál a magig "lemenni".
Am viszonyítás kérdése. Mihez képest fejjel lefelé?! ...
ha tegyük fel túlélhetjük a föld belsejében uralkodó viszonyokat, akkor attól függ, hogy hogy akarsz átmenni. ha például lenne valami földalatti járgányunk, akkor ahhoz képest ahogy bementünk (fentről lefelé) ha kívülről figyelnénk a földet, akkor igen, fejjel lefelé jönnél ki, de ezt akkor úgy érezhetnéd ahogy elkezdesz távolodni a föld középpontjától, hogy álló helyzetben vagy.
ha elképzelnénk ezt az egészet úgy, hogy van egy igen mély lyuk a földön, benne egy létrával aminek a másik vége a föld túl oldalában végződik, akkor ha leereszkednél ezen a létrán, (valahogy kikerülve a föld magját, ahol biztosan ott ragadnál) akkor a képzeletbeli létránk közepén túl olyan érzésed lesz hogy már nem lefele, hanem felfele mész...
Szerintem nem állnál meg a közepében. A lendület továbbvinne, aztán visszaesnél, a lendületed elvinne másik irányba, és ha nincs súrlódás, ez így folytatódna jó sokáig:D
De nem vagyok biztos abban amit írtam.
20:53
szerintem így menne de egy idő után megálna
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!