Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha átszúrnánk a Földgolyót...

Ha átszúrnánk a Földgolyót fejjel lefelé jönnénk ki?

Figyelt kérdés
2011. márc. 31. 16:08
 1/10 anonim ***** válasza:
egyáltalán nem jönnénk ki, még darabokban se
2011. márc. 31. 16:18
 2/10 A kérdező kommentje:
És ha áttudnánk 'menni' a Földmagján?
2011. márc. 31. 16:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy hogyan ugrasz bele. Ha talppal ugrasz be, és nem forogsz esés közben, akkor talppal is zuhansz, de mikor elhagyod a föld magját, akkor úgy éreznéd, hogy fejjel lefelé vagy. De a mozgásod továbbra is a talpad irányába lesz, csak lassulni fogsz, tehát olyan érzés lenne, mintha egy kútból esnél kifelé, de egyre lassulva. Viszont a talpad lenne a kút szája felé, vagyis a túloldalon nézve fejjel lefelé lennél.
2011. márc. 31. 16:29
 4/10 anonim ***** válasza:
92%

Nem tudnál a magig "lemenni".

Am viszonyítás kérdése. Mihez képest fejjel lefelé?! ...

2011. márc. 31. 16:32
 5/10 anonim ***** válasza:
2011. márc. 31. 16:42
 6/10 anonim ***** válasza:

ha tegyük fel túlélhetjük a föld belsejében uralkodó viszonyokat, akkor attól függ, hogy hogy akarsz átmenni. ha például lenne valami földalatti járgányunk, akkor ahhoz képest ahogy bementünk (fentről lefelé) ha kívülről figyelnénk a földet, akkor igen, fejjel lefelé jönnél ki, de ezt akkor úgy érezhetnéd ahogy elkezdesz távolodni a föld középpontjától, hogy álló helyzetben vagy.

ha elképzelnénk ezt az egészet úgy, hogy van egy igen mély lyuk a földön, benne egy létrával aminek a másik vége a föld túl oldalában végződik, akkor ha leereszkednél ezen a létrán, (valahogy kikerülve a föld magját, ahol biztosan ott ragadnál) akkor a képzeletbeli létránk közepén túl olyan érzésed lesz hogy már nem lefele, hanem felfele mész...

2011. márc. 31. 17:45
 7/10 anonim ***** válasza:
csak akkor tudsz esni ha van gravitáció. de akkor megállnál a közepében és nem esnél tovább szerintem.
2011. márc. 31. 19:22
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nem állnál meg a közepében. A lendület továbbvinne, aztán visszaesnél, a lendületed elvinne másik irányba, és ha nincs súrlódás, ez így folytatódna jó sokáig:D

De nem vagyok biztos abban amit írtam.

2011. márc. 31. 20:53
 9/10 anonim ***** válasza:

20:53

szerintem így menne de egy idő után megálna

2011. márc. 31. 23:07
 10/10 teglaalatt válasza:
ha talppal ugrasz, igen.:) (vicces gondolat mellesleg:))
2011. máj. 1. 14:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!