Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nem törlik már el az...

Miért nem törlik már el az óraátállítást?

Figyelt kérdés
Semmivel nem takarítunk meg többet már vele! Az ember is csak megzavarodik tőle 1-2 hétre.
2011. márc. 25. 13:53
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
elvileg megtakarítunk vele, am engem nemigen érdekel, észre se veszem szinte :D
2011. márc. 25. 13:54
 2/10 anonim ***** válasza:
40%
Teljesen egyet értek veled, a múltkor bemondták a tv-ben, hogy egy ember, egy évben kb. 1600ft-ot takarít meg egy évben. Szerintem ennél nagyobb hülyeségekre is kiadunk 1600ft-ot egy évben. Az időállítás, tök fölösleges.
2011. márc. 25. 13:55
 3/10 Silber ***** válasza:
Több milliárd forintnyi összeget takarítunk meg vele, ugyanis később/korábban kell villanyt kapcsolni, bizonyos berendezéseket üzemeltetni.
2011. márc. 25. 13:56
 4/10 A kérdező kommentje:
Ez a megtakarítás elmélet még valamikor a 70-es években volt. Ma már annyi az elektronikai kütyü, amit használnak éjjel-nappal folyamatosan az emberek, hogy már nincs megtakarítás. Ezt egy szakembertől hallottam.
2011. márc. 25. 14:14
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nem bánom, hogy nem törlik el. Igaz, spórolni már nemigen lehet vele, de én nagyon utálnám, ha télen több hónapig teljesen sötétben kéne reggel kelnem és indulnom. Így legalább csak egy egészen rövid időszak ilyen...
2011. márc. 25. 14:28
 6/10 anonim ***** válasza:
49%
Vagy nem gondoltad át amit írtál, vagy nem tudod hogyan állítják át az órát. Ha eltörölnék ezt a baromságot, akkor sem változna télen semmi, ugyanis nyáron térünk el egy órával a "rendes" időszámítástól. Mivel előre állítjuk az órát, így sokan kénytelenek sötétben felkelni a nyári időszámítás, miatt.
2011. márc. 25. 20:02
 7/10 anonim ***** válasza:
76%

Oroszországban most törölték el. Nálunk azért nem törlik el, mert erre már csak az Uniónak lenne joga, és nem az országnak.

Viszont kora nyáron egészen este 9-ig világos lesz. Ezért fizetünk egy heti zavart.

2011. márc. 25. 20:27
 8/10 anonim ***** válasza:

Én szem. szerint szeretem az éjszakát, miattam eltörölhetik.

Mgj.: Nincs megtakarítás, vagy legalábbis régi időkhöz képest elhanyagolhatóan kicsi. Ahogy írták előttem is, ennek oka a kiegyenlített fogyasztásban van.

De ha az uniónak így jó, engem az sem zavar :)

2011. márc. 26. 01:28
 9/10 anonim válasza:

Én sem szeretem, úgy hülyeség ahogy van. Ráadásul ugye a téli időszámítás az eredeti, ami a 12 hónapból csupán 5 hónapig tart, a nyári viszont 7 hónapig.

A téli a normális, az ok, de ha nyáron egy órával hamarabb kell kelni az óra előre állítása miatt, akkor a világítást tekintve nyilvánvalóan 1 órával hosszabb ideig kell reggel világítani otthon. Tehát lehet hogy egy órával korábban véget ér a munkaidőd és még világosban mehetsz haza, de a reggeli plusz 1 órával elbukod a "megtakarított" pénzt. Annyi, hogy nem a cég fizeti saját költségéből, hanem te fizeted a saját jövedelmedből, (amit a cég ad :D)

Magyarán, nem a kútba csak a kávájára.

2011. márc. 27. 13:54
 10/10 anonim ***** válasza:
23%
Tudtommal a járulékos veszteségek jóval nagyobbak mint amit megspórolnak az energián. Nevezetesen, hogy az emberek szervezetét megterheli az átállás, ami egészségromlással jár. Persze ezt nem lehet közvetlenül pénzben kifejezni. Egyébként az az egy óra, amit nem világít az ember szinte semmi.
2011. márc. 27. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!