Ha keresztülfúrnám a földet és a lyukba beleugranék, akkor pont a közepénél megálnék? Vagy mi történne?
Figyelt kérdés
Természetesen csak elméletben2011. márc. 21. 10:28
21/26 anonim válasza:
nade Kinga a napkörül keringés szerinted bezavarna? mert az itt a nagy kérdés azon megy a vita! Mondjuk ez a gravitációs gondolat érdekes, igazad lehet. Végülis, akkor már lehet elkezdene vonzani a feletted lévő tömege is a földnek, és ezért tényleg kiegyenlítődne, ha jól értem.
22/26 anonim válasza:
23:14
Most a Nap körüli keringésről hadd ne gondolkozzam, de amit a gravitáció változásáról leírtam, az úgy van. Rendkívül egyszerűen levezhető. Egy egyszerű integrál egyenlet. Megoldható két dimenzióban is kőrre. Analóg eset.
23/26 anonim válasza:
De, miért nem vesszük figyelembe, hogy a gravitációt a tömegvonzás okoza, tehát nem állna meg középen, hanem valamelyik falnak csapódna neki (és nem a keringési erőtől meg ilyenektől) , és annak a falnak csapódna neki, amelyik oldalnak nagyobb a tömege, remélem érthetően fogalmaztam :)
24/26 anonim válasza:
de nem, mert keresztülfúrjuk. Mind2 oldalról kb ugyanúgy vonzza a tömeg a testet, szal azok kiegyenlítik egymást. Még ha nem is pont ugyanakkora a tömeg a két oldalt, akkor is elhanyagolható lenne. Szerintem
25/26 anonim válasza:
Utolsó előtti:
Ha a felszínen mész, itt meg nagyobb a gravitáció változása, hiszen egy hegyhez, völgyhöz közelítve, jelentős tömeghez, illetve tömeghiányhoz kerülsz közel, mégsem ránt oda. A mi szempontunkból nézve ez az inhomogenitás - a Föld belsejében lévő még inkább - rendkívül kicsi. Így nem rántana oda a falhoz, nem mágnes ez és az ember nem vas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!