Honnan tudom, hogy merre van Észak?
Figyelt kérdés
Mert van egy vers amiben azt mondja h. előttem van észak,hátam mögött dél de akármerre állok ennyi erővel bárhol lehetne vagy mi?Pl.:szobámban honnan tudom meg h. északi ablak vagymi?áááh.nem értem.valaki elmagyarázná? köszííííííí2011. márc. 20. 16:36
1/9 anonim válasza:
Előttem van észak, hátam mögött dél
balra a Nap nyugszik, jobbra pedig kél
szóval pl. a Nap állásából.
2/9 anonim válasza:
az a versike úgy szól, hogy "HA előttem van észak...."
tehát tudnod kell az északi irányt a többi behatárolásához.
egyébként a nap állásából, vagy iránytű segítségével...
3/9 anonim válasza:
Onnan is meg tudod állapítani, hogy megnézed, hogy egy fa melyik oldalán mohás, és ahol a moha van, arra van észak.
4/9 A kérdező kommentje:
köszi!
és amugy ha nem süt a nap és nincs nálam iránytű?meg semmi? :O
2011. márc. 20. 17:42
5/9 anonim válasza:
Akkor nehezebb. De órával és a Nappal úgy tudod, hogy az óra kismutatóját a Nap felé irányítod. A 12-es és a kismutató közötti szöget megfelezve kapod meg a déli irányt. Persze a barom nyári időszámításnál a téli szerinti mutató állást használd.
6/9 A kérdező kommentje:
köszike!ment a zöld: D mindenkinek
2011. márc. 20. 19:44
7/9 anonim válasza:
Ha van órád és délben (12:00 > amikor süt a Nap) megnézed az árnyékodat, pont észak felé fog mutatni.
8/9 anonim válasza:
Egyedülálló fa északi oldalán a lomb gyérebb, ritkább, olykor csupasz.
9/9 anonim válasza:
A mohánál fordítva van, a moha egy észak-irányjelző fákon, sziklákon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!