Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen módszerek vannak arra,...

Milyen módszerek vannak arra, hogy meghatározzam, merre van észak? (az iránytűn kívül)

Figyelt kérdés
2010. okt. 18. 09:51
 1/7 anonim ***** válasza:
Éjszak a csillagképek (illetve van egy csillag mindig északon, mivel a Föld tengelye majdnem pont rámutat, most nem jut eszembe a neve). Nappal a Nap állása/mozgása. Növényzet (moha). Szélirány.
2010. okt. 18. 09:55
 2/7 anonim ***** válasza:
Az a csillag a Polaris. Es meg az orad segitsegevel is megtudhatod.
2010. okt. 18. 10:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Általában a moha déli részén egy fát találsz!
2010. okt. 18. 10:12
 4/7 anonim ***** válasza:

Az ominózus csillag a Polaris, vagy sarkcsillag. Ez a Kis medve (Ursa Minor), Kisgöncöl csillagkép "rúdjának" utolsó csillaga.

maci

2010. okt. 18. 10:13
 5/7 anonim válasza:
Minket kiskorunkban így tanítottak:előttem van észak,hátam mögött dél,balra a nap nyugszik,jobbra pedig kél.
2010. okt. 18. 10:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Fenti módszereken kívül kevés helyen alkalmazható de hasznos módszer a helyismeret, azaz például ha tudod, hogy egy adott utca milyen irányban fut, vagy két hegytető egymáshoz képest hogyan áll, akkor tudod tájolni magad moha, csillag, és napjárás nélkül is.
2010. okt. 18. 15:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Elég jó érzéssel nem szoktam eltévedni és jó pontossággal be tudom lőni mindig, hogy merre van észak. Egy házban, vagy valamilyen épületben is meg tudom mondani. Még akkor is, ha először voltam ott.. és nem kell hozzá ablak.
2010. okt. 19. 03:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!