Lehet valami a Japánban történtektől?
Bocsánat, rosszul írtam ki.
Lehet valami bajunk a Japánban történtektől?
nem lehet. A mai híradóban beszélt erről egy szakember. Mire ide érne a felhő,már csak nagyon érzékeny műszerrel lehet mikroszkópikus anyagot találni.
Japánban pedig még senki nem betegedhetett meg sugárfertősétől. Ahhoz még kevés idő telt el.
formaiság:
radioaktív sugárzástól beteg lesz az ember és nem fertőzött.
a radioaktivitás tönkreteszi az immunrendszered is, szóval fertőzött is leszel nem sokra rá.. ha már szőrszálhasogatásba kezdünk.
válaszom: jelenlegi állapotában nem. Egy nappal a rengés előtt leállították, és elkezdték visszahűteni, így annyira nem vészes a helyzet, mint Csernobilban volt. Láttam én is ilyen hiszterikus előrejelzéseket, de egyelőre még csak feltételezés... nagyon elrugaszkodva a valóságtól.
Fertőzött lehetsz más kórokozóktól, csak az NEM sugárfertőzés...
Infok annak, aki nem összevissza akar züldségeket beszélni (a szándékosan sületlenségeket irók nyugodtan kerüljék el, mert itt véletlenül tájékozódnának...):
Mondjuk érdekes lenne azt is megvizsgálni, hogy hányan aggódnak amiatt, hogy 9-es (!) erősségű földrengés volt, azóta min. 35 db, legalább 6-os utórengés, 10 méteres cunami mosta el a fél országot, 4000-en meghaltak és tizezrek vannak viz, áram, fűtés és élelem nélkül a minuszokban.
De az tényleg fontos, hogy vajon kijutott-e némi radioaktivitás és beteg lett-e néhány ember tőle... Ja, meg hogy ideér-e vajon ez a "radioaktiv valami".
Tényleg érdekes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!