Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Sok matekfeladat gyakorlásával...

Sok matekfeladat gyakorlásával el lehet érni egy 100%-os középszintű matek érettségit?

Figyelt kérdés

Hol találok egyébként olyan útmutatásokat (az érettségi feladatlapok javítókulcsain túl), ahol azt részletezik,hogy a feladatmegoldásnál milyen pontosan kell megadni a lépéseket?

Például nálunk matekórán egy csomó minden nem volt szokás,csak hogy néhányat említsek: írásos válaszadás, vázlatok minden lépéshez, magyarázatok leírása, nem írtunk minden feladatmegoldáshoz képletet, és látom,hogy érettségin meg azért elvárják,hogy pontosan,átláthatóan legyen minden ott világosan!

Ezt szeretném begyakorolni,és látom,hogy pontszámokat tekintve rengeteg múlik azon,amit eddig mi mindig figyelmen kívül hagytunk a suliban!

Szeretnék nagyon pontos rálátást kapni minderre, tudnátok segíteni??Nagyon köszönöm előre is! :S

2011. márc. 8. 22:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz, szinte kizárt, hogy csak figyelmetlenségből ne tévessz valamit. Nekem is emiatt lett 98%. Persze ha szerencséd van és a tanár is rendes, akkor akár lehetséges is.
2011. márc. 8. 22:34
 2/11 anonim válasza:
100%
Ha jó vagy matekból, szereted és éppen akkor kellőképpen oda tudsz figyelni,akkor sikerülhet. Gyakorolj,gyakorolj,gyakorolj és MINDENT írj le amit csak tudsz. Szöveges válaszadás, kikötések (pl nevező nem = 0), a számolásod lépései.Ha tudsz rajzolj hozzá ábrát. Ha valamit elrontasz és nincsenek részeredményeid,akkor arra nem tudnak pontot adni,csak ha leírod őket és látják,hogy jól indultál el. Sok sikert!
2011. márc. 8. 22:53
 3/11 anonim ***** válasza:
17%
senki se tud 100%osat írni, hiába tudja Atól Zig az összes matekos dolgot, figyelmetlenség miatt elhibázza. nekem se sikerült a 100%
2011. márc. 8. 23:28
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem két apró figyelmetlenség miatt lett 95%, bár én ezzel is meg vagyok elégedve:) Egyébként csináld azt, hogy végigcsinálod az összes korábbi feladatsort és utána amikor kész végignézed a javítási útmutató alapján, szerintem ezzel fejlődsz a legtöbbet.
2011. márc. 8. 23:49
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Haveromnak meglett a 100%, kis mákos. Egyébként egyetértek, nekem is figyelmetlenség miatt lett 96%. Az a baj, hogy a végén már formai dolgok is számítanak, mindent le kell írni, jó helyre stb. Szerencse kell inkább az uccsó pár %hoz, nem tudás:(
2011. márc. 9. 09:20
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, én ott voltam az első kétszintűnél, és kétszer is írtam 100%-os matek közepet. Mert ugye nálunk kiszivárgott vagy mi, úgyhogy újra kellett írni. A középszint az rém primitív, semennyit sem készültem rá külön (csak bejártam órákra, és épp annyi házit csináltam, hogy ne rontsa a jegyem a sok kisegyes), és annyi időm volt, hogy ihaj!

Tanár mondta, hogy ki ne merjünk jönni a vége előtt, úgyhogy én bent ültem, és ellenőriztem a feladatokat: felírtam egy piszkozatlapra a sorszámokat, és raktam a pipákat melléjük. Öt oszlop pipa jött ki a végére :D

2011. márc. 9. 09:54
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 100% lett 2009 májusában. Tesómnak az első kétszintű idején szintén 100% lett. Az osztálytársamnak szintén 100% lett. És nem a tanár húzta fel....

Nem lehetetlen, csak oda kell figyelni. Mindent írj le, még azt is, ami neked evidensnek tűnik:)

Csináld meg az eddigi érettségi feladatsorokat és gyakorolj sokat:)

2011. márc. 9. 20:54
 8/11 anonim ***** válasza:
93%
Nem kell a tanárnak felhúznia, már az is elég, hogy nem húzza le. Nálam kerekítésért vont le két pontot, azért nem lett hibátlan.
2011. márc. 9. 21:08
 9/11 anonim ***** válasza:
82%

20:54 Jah igazad van, ezt kihagytam: bár nekem teljesen evidens dolgok voltak, azért csak leírtam őket. Ez fontos.

21:08 Valószínűleg így volt a javítókulcsban. Te rontottad el. Általában két tizedesre kerekítünk középiskolában.

2011. márc. 9. 21:35
 10/11 anonim válasza:
100%
Nekem sikerult 100ra :D Kell hozza szerencse is, de persze kell is ra gyakorolni. Az fontos hogy mindent reszletesen kell leirni, mert neha pitianer dolgokra adnak pontot. A kepletek meg mind benne vannak a fuggvenytablaban, szoval nem baj ha azokat nem irtatok, kiirod onnan, es kesz :)
2015. máj. 15. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!