Volt itt közületek vki az Irinyi János országos kémiaversenyen? Milyen feladatok voltak?
Tudtok mondani olyan oldalt, ahol vannak fent 2. fordulós feladatlapok?
És h kell elképzelni ezt az egészet?
A feladatlapokat én sem találtam meg, amikor készültem rá. A tanáromnak volt egy nagyon vastag dossziéja, az utóbbi sok év feladatlapjaival és megoldásaival. :D
Az én megyémben úgy volt, hogy a megyei legjobb 40 diákot egy helyre csődítették, és ott kellett megírni a feladatsort. Valamivel nehezebb volt az iskolai fordulónál.
Hát így hirtelen ennyi, ha van még kérdésed, szívesen válaszolok. :) Akár a döntőről is! ;)
Húha, ez kicsit ciki, de nem emlékszem a ponthatárra. :) Én bőven fölötte voltam, a többi nem nagyon érdekelt. De tavaly bejutott egy osztálytársam is a döntőbe, neki hatvanvalahány pontja volt a megyein, és ezzel a behívottak listájának végefelé volt.
Egyébként a ponthatár a férőhelytől is függ, ha nehéz a feladatsor, keveseknek sikerül jól, akkor alacsonyabb lesz a határ.
köszönöm a választ! és a titrálásnál (gyakorlati rész)a feladatok mennyire pontosak? mármint h azt leírja milyen szín elváltozást várjak, meg ki van téve minden és meg van adva mi mi? és mennyi idő van rá? ha elrontom tudok újat csinálni?
Bocsí h ilyen sok kérdésem van....először megyek :)
ha még eszembe jut vmi írok :)
Köszönöm! és még egy valami! :D
Felklészülésnél mit javasolsz? melyek azok a dolgok amelyekre nagyon rámennek? :)
Attól függ, hogy kilencedikes vagy tizedikes vagy?
Ugyanazt a feladatlapot írjátok, és van benne szerves, amit egy kilencedikes nem tudhat... egy kicsit átnézheted, abból jöhetnek pluszpontok.
Úgy van összetéve a feladatlap, hogy általános kémia + szervetlen kémia + szerves kémia, ezek leginkább tesztjellegű rövid kérdések, vagy szövegértés... ilyesmi. Rövid, de sok feladat. Utána pedig vannak a számolásos feladatok. Szeretik a kristályvizes sókat, az egyensúlyi és a redoxi reakciókat. (A második fordulóban nincs, de a döntőben már van pH-s példa is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!