Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha egy flakonba vizeletet...

Ha egy flakonba vizeletet gyűjtünk és hónapokig benne hagyjuk, milyen folyamat fog lejátszódni a flakonban?

Figyelt kérdés
2011. márc. 5. 22:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Ti betegek vagytok. Menjetek orvoshoz!
2011. márc. 6. 19:06
 12/18 A kérdező kommentje:

Te vagy beteg :))

Mi nem úgy fogjuk fel, hogy 'fúúj pisi fúj', mert kb a te agyad itt megáll... mi felfogjuk az agyunkkal, hogy az is egy folyadék ami rengeteg kémiai anyagot tartalmaz...

2011. márc. 6. 23:27
 13/18 anonim ***** válasza:
Rendőr gurít egy hordót a kórház felé, kérdi a barátja: - Mit csinálsz? - Azt mondta az orvos, hogy havonta mutassam be a vizeletemet. A haver döbbenten látja, hogy a pasas egy kis idő múlva meg visszafelé gurít. - Most ezt már megint miért csinálod? - Viszem haza. Az orvos azt mondta, hogy cukor van benne.
2011. márc. 11. 23:27
 14/18 anonim válasza:
100%
Hát a kémiai anyagok bomlanak, a biológiaiak (baktériumok) meg szaporodnak. Szerintem érdekesebb, ha nem zárod le (meg büdösebb is valószínűleg)
2011. márc. 12. 22:37
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, de ki kell próbálnom.:D
2011. márc. 14. 19:04
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Még mindig betegek vagytok. Hát nem megmondtam, hogy menjetek dokihoz?
2011. márc. 15. 18:02
 17/18 anonim ***** válasza:

Ahány féle pisi annyiféle pH.

Ha enyhén lúgos, (7,2 felett), akkor a Ca, Mg foszfátok fognak kicsapódni, ez a pehér, pelyhes, üllepedő anyag.

Ha savas, akkor az üvegen, és bármilyen kr. magon oxalátok, netán urátkristályok csapódnak ki.

A színváltozást sztem. a baktériumok okozzák, ahogy a bilirubint sötétebb ubg, kbg-vé oxidálják.

A fermentálható tápanyagok és az oldott oxigén eltűnésével az aerobok, és a mikroaerofil baktériumok kipusztulnak, és több milliárd ilyen prokariota bomlása hozza létre a szinte elviselhetetlen bűzt, mivel alkilaminok és alifás-aromás tiolok is létejönnek.

Az ammónia, karbamid, és bármely szeves anyag is ezeknek a hatására bomlott le, ként a szulfátokból+ a párszáz szomatikus (eukariota) sejt bomlásából szereztek,(aminosavak).

Ezután-kb egy hónap- halott, stabil rendszer alakul ki, ha az üveg zárt. Fenti gondolatmenetben lehetnek jókora hiányok, de logikai hibák nem, én itt a nem sterilen vett, és utána anaerob módon tárolt vizelet sorsát próbáltam meghatározni.

Külön probléma, ha az üveg nyitott, akkor töményedési, átkristályosodási reakciók tömege játszódna le, az más story. cső.

2011. márc. 15. 21:19
 18/18 anonim ***** válasza:
Srácok.Mi van? Nem írtam le az abszolút igazságot, meg valaki rátérhetne a lassan párolgó, és a sterilen tárolt pisire is, ha má' belementünk.
2011. márc. 18. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!