A bőrhámlás a magnézium-, vagy a C Vitaminhiány miatt van?
Lehet E vitamin hiány hatására, lehet a hideg miatt, lehet genetikai oka, lehet gombás fertőzés, és még sok minden más.
Az a kettő, amit te soroltál fel, általában nem ilyen tüneteket okoz.
Biosz tanárom azt mondta, hogy A,B és C vitamin hiányom miatt van ez!
De ez sokszor szokott nálam lenni, semmi komoly!
A C vitamin kismértékű hiánya az immunrendszer gyengülését okozza (gyakoribb megfázás, sebek lassabban gyógyulnak stb.), ezenkívül álmatlanságot, fáradékonyságot. Nagyobb hiány már hajhullást, hajszálerek bevérzését, ínysorvadást, foghullást okozhat. A bőrhámlás nem jellemző tünet.
A B6 vitamin hiánya okozza a pellagra nevű hiánybvetegséget, ami egy csúnya bőrelváltozás. De ha már ez alakul ki nálad, akkor már a vérképed is borzalmas lehet. A többi B vitamin inkább az idegrendszerre és a vérképződésre hat.
Az A vitamin hiánya esetleg okozhat hámlást, de inkább a nyálkahártyákon látszik a hiánya, meg a szürkületi vakságon.
A magnézium hiánya idegpanaszokat, izomgörcsöket okoz.
Köszi a részletes választ!
Te mivel foglalkozol?
Hmmm. szép! :)
Orvosbiológus-mérnök? Mesélnél róla nekem? Nem hallottam még ilyen szakról!
Hol végeztél?
A Műszaki Egyetemen indították, A Semmelweis egyetemmel közösen. Egy másoddiploma képzés. Szerintem nagyon hasznos alapismereteket ad. Itt olvasható bővebben róla:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!