Hogyan lehet a peptideket aminosav-komponensekre bontani?
Hogy jön a DNS meg az RNS a peptidekhez?
A savas hidrolízis valóban jó, de vannak megfelelő peptidáz enzimek is. Attól függ, hogy mi a cél, mire akarod használni utána a peptideket.
6 mólos sósavban kell forralni egy 24 órán keresztül. Egyes fehérjék még ennek is ellenállnak. Ugyanakkor egyes aminosavak lebomlanak a kezelés hatására, a hirolizátumból nem lesznek kimutathatóak. Ez a szokványos módja fehérjék aminosav analízisének, ami segítségével meg tudjuk határozni, hogy egy fehérjének milyen az aminosav összetétele, illetve az összetétel ismeretében, megfelelő kontrollok segítségével a fehérje koncentrációja határozható meg nagy pontossággal.
Ugyanakkor egyes proteázokkal elég jól le lehet bontani aminosav egységekre a fehérjéket: proteáz-K
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!