Milyen messze vannak az agy határai és mi pontosan a megvilágosodás?
Bizonyára mindenki hallott már az agy rejtett képességeiről. Engem az érdekelne, hogy miért nem tudjuk természetes módon kihasználni minden kapacitásunkat. Nem az állítólagos "csak-10%-át-használod-az-agyadnak!" hülyeségről beszélek, amiről tudom, hogy nem igaz, hanem arról, hogy a tudatalatti rengeteg mindent elraktároz és rengeteg mindenre képes. Például hipnózissal elő lehet hívni régi emlékeket, látni lehet nagyon régi dolgokat. A jógik és szerzetesek állítólag hihetetlen dolgokra képesek (idáig el tud jutni egy átlagember?). Egy elég bizarr dologról is hallottam: valakit halálraítéltek és kísérletképp bekötötték a szemét és végighúztak a csuklóján párszor egy tollat. Az ember abban a tudatban volt, hogy egy vékonypengéjű szikével elvágják majd az ütőereit. Végighúzták rajta a tollat és állítólag a tudat megölte. Hallot már valaki más is erről?
Aztán sokan mesélnek olyanokat, hogy különböző hallucinogén anyagoktól olyan dolgokat hallucinálnak, hogy látják, mit mondtak régen valakinek, de az illető szemszögéből. Vagy egy harmadik nézőpontból. Ez hogyan lehetséges, ha az agy sosem látta kívülről az adott helyzetet?
És végül: mi a megvilágosodás pontosan? Mikre jön rá az, aki eléri? És hogyan érhető el?
Fejlodesbe vagyunk, regen ennyire sem voltunk kepesek,
talan egyre jobb lesz ez.
4 sorba nem tudok valaszt adni, ha erdekell de tenyleg akkor olvasd el Jose Silva: Agykontroll es müller péter: kígyó és kereszt cimu konyveket abbol rengeteget megertesz.
Es erdekessegkepp Fonyo Tibor: Isten ostora (Attila a hun)
Hello. :)
"Engem az érdekelne, hogy miért nem tudjuk természetes módon kihasználni minden kapacitásunkat."
Gondold csak végig logikusan. Ha a természet a Föld bolygón lévő emberiségnek egyenként mindenkinek odaadná, vagyis engedné használni a fenomenális képességeket, akkor vajon meddig lenne emberiség? a fő oka az, hogy nem tudjuk még természetes módon használni, mert egy egységszéthúzó magatartást teljesen természetesnek tartunk...ez az önzés...szóval előbb az önzést kell elkoptatni, hogy felszínre kerüljenek ezek a fantasztikumok, mert anélkül nem fog menni...az Univerzum sem hülye...sőt mentális szabály is érvénybe van, nem csak fizikai. :)
amit a tollas példában írsz is teljesen hihető, ugyanis az emberi tudat elsőrendű a fizikai megjelenéssel szemben, csak az emberek tévedésükben fordítva állnak hozzá, azt hiszik a tapasztalat (mellék)terméke a tapasztaló.
a megvilágosodás tulajdonképpen annyit tesz, hogy az élet igazságait(emberi mércével) belátod teljes eszedből/szívedből...nem beletörődsz, belátod tudat alatt is. egyszerűen megtudod mi a "való", megérted és fel is fogod. az, hogy mikre jön rá az egyén, hiába írom le, mert lehet el sem fogadod, de mondjuk arra, amit itt is lejegyeztem...hogy a világ valójában mentális jellegű, és nem a tudatunkon kívülre helyezett változó anyag az objektív valóság, hanem egy univerzális elme, ami minden létező tudással rendelkezik, egy abszolútum, amivel fel lehet venni a kapcsolatot bárhol és bármikor...persze gyakorlás kell hozzá. de itt még van ez az...mivel elég átfogó dologról van szó. a hogyan érhető el kérdésre a válasz pedig annyi, hogy aki szívből keres, az találni is fog...ha érdekel különben a továbbiakban ez, csak szólj és adok valamit, ami megértésre juttathat téged, ha valós az érdeklődésed. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
bocsánat egy kiegészítés, az elsőrendű kérdésedre válaszolva.
"Milyen messze vannak az agy határai?"
Az elme határait vesszük alapul és annak egy határa van össz vissz...mégpedig a maximum...viszont vannak korlátai, amit tudatos fejlődéssel dobhat le magáról az egyén, azzal, hogy a mentális szabályt próbálja betartani, elsajátítani, de ez egyedül nem megy, kell hozzá az, amit objektív valóságnak neveztem meg az előző hsz-emben. :).
üdv
26/F
LastOne.Left
Köszönöm!
Kedves LasOneLeft! Te elérted már a megvilágosodást?:D
ha arra vagy kíváncsi, hogy leesett e a tantusz, akkor igen, megtörtént...egyszerűen csak akartam valamit, hogy az életet rendeltetése szerint éljem, és kezembe került egy leírás, ami egy tanítás tulajdonképpen, egy magyarázat a létezés mibenlétéről, arról, hogy mi az ember, mi a világ és mi Isten valójában. a vallások értelméről is szó van benne, ahogyan a tudományéról is, de ez egy távolabbi nézetet vetít elő, egy másik életszemléletet, azt amiről korábban beszéltem. akkor érdemes belekezdeni, ha valós a nyitottsága az embernek, ha tényleg meg akarja tudni mi az igazság, mert az elfogultság érthetetlenné teszi ezt a leírást, mivel az egyén ekkor ragaszkodik a korábbi hitéhez. ezeket azért írtam le, hogy ne érjen meglepetés a művel kapcsolatban.
itt hagyom akkor a szerzőt, címet egy linkkel, és ne ítéld el az előszó alapján. ha pedig kicsit nehezen megy az értelmezése, nyugodtan szólj és segítek. :)
Paul Brunton : Az Önvaló bölcsessége
üdv és sok sikert
26/F
LastOne.Left
És mióta leesett a tantusz azóta itt osztod az észt a gyakorikérdéseken a többi szerencsétlennek? Azért egy-két ezós csaj legalább összejött? ;-) (Én a puncin kívül másért nem nagyon tudnék ennyit szemetet összehalandzsázni)
Van egy elmélet, miszerint a világról alkotott elképzeléseink kis dobozokban el vannak rakva az agyunkba. Amikor felfedezünk egy összefüggést, ami kapcsolatot teremt két vagy több ilyen elszigetelt doboz között, akkor jó érzés lesz rajtunk úrrá ez az a bizonyos !aha! élmény!, minnél több dolog között találjuk meg a kapcsolatot, annál jobb ez az érzés. Szóval a modell szerint a megvilágosodáskor az ember fejében létező összes dolog között meglátja a kapcsolatot. Nagyon fontos, hogy itt ne felejtsük el, hogy ez egy szubjektív dolog nem egy "valós" megismerés, azaz, nem reprezentálja a világ igazságát, csupán az egyént megnyugtatja, hiszen talált valamit.
Erről az agyunk kapacitása dumáról le lehetne már akadni, annyira elcsépelt. De leírom: Ez egy városi legenda. Többnyire Einsteinhez kötik, persze nem mondott soha ilyet, de ha mondott volna attól még hülyeség maradna, hiszen E. nem neurobológiai kutatásért érdemelte ki a Nobelt.
döncike. :D
"És mióta leesett a tantusz azóta itt osztod az észt a gyakorikérdéseken a többi szerencsétlennek? Azért egy-két ezós csaj legalább összejött? ;-) (Én a puncin kívül másért nem nagyon tudnék ennyit szemetet összehalandzsázni)"
nagyot nevettem, amikor elolvastam ezt, de az események nem úgy vannak alakítva részemről, hogy bárkit is kihasználjak ez ügyből kifolyólag, bár nem tagadom simán megtehetném(nem nehéz), de az élet nem erről szól, én nem ezt választom, és az a "szemét", amit összehalandzsázok, is ezt tanúsítja...:P
üdv
26/F
LastOne.Left
Amikor eltűnnek az agy határai és maga az agy is eltűnik,
ahogyan az összes kategória, az összes értelmezés és az összes isten is eltűnik, eltűnik a meditáció és a megszabadulás iránti vágy, Buddha és Jézus is eltűnik:
ekkor léptél be a kapun.
Mi van ilyenkor? Ki mondja meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!