Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha a világegyetem végtelen...

Ha a világegyetem végtelen nagyságú, hogy lehet az hogy egyre tágul (magyarán a végtelen az hogy lehet nagyobb a végtelennél? )?

Figyelt kérdés
2011. jan. 28. 18:15
1 2
 11/13 anonim válasza:

Tudomásom szerint nem ilyen egyszerű a helyzet, az univerzum tágul . írtad,

namármost szerintem ez nem csupán abban merül ki hogy a térben távolabb kerülnek a tárgyak, nem , nagyon nem

A tér maga tágul , az idő szövetéhez képest a tér megnyúlik, mint nem euklidészi tér, mert mint már eddig is tudjuk , nem csupán a színpad hanem az események ,,aktív" szereplője.

Az eseményhorizontunk szélesedik a földről nézve (c állandó kvázi a tér tágul.)

engem is érdekel a téma

2. Az univerzum nem bizonyított hogy végtelen : ,,Két dolog végtelen ;Az emberi hülyeség és az univerzum, az utóbbiban nem vagyok biztos." Albert Einstein idézet

A halmazelméleti problémára pedig a zárójelben :

01. A matematikában a magasabb szinteken már nem a látszat vagy a megérzés alapú megértés számít. hanem a A kib*s*o*t definíció tétel ,(bizonyítás és axióma), : Axióma : Két halmaz számossága megeggyezik, ha létezik kölcsönösen egyértelmű leképzés a két halmaz összes elemére.

legyen a leképzés a két végtelen halmaz között a középponttól kifelé növekvő nagyságú centrális vektortérrel való eltolás.

2017. jan. 31. 18:35
 12/13 anonim válasza:
például
2017. jan. 31. 18:36
 13/13 anonim válasza:

Nézd át a húrelméletet, a szappanbuborék amin ragadtunk a 11 dimenzióban ( mint bogarak ) tágul és akár kettéválhat

kis segítség; van youtubevideo amiből az idézet van

2017. márc. 2. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!