Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nem hallunk már soha...

Miért nem hallunk már soha hangrobbanást?

Figyelt kérdés

Emlékszem, egyszer gyerekként elestem a biciklimmel. Akkoriban gyakori jelenség volt a hangrobbanás, ami (emlékeim szerint) a repülőgépektől jött. Elestem, mert annyira megijedtem a hangtól, hogy elrántottam a kormányt.

Emlékszem, hogy az általános iskolában ülve, a 90-es években az ablak is beleremegett. Gyakori jelenség volt, naponta egy-két alkalommal is megtörtént.

Aztán egyszer feltűnt (2005 körül gondolkodtam el ezen), hogy évek óta nem hallottam hangrobbanást. A dél-balatoni városban azóta se hallottam. Se máshol. Pedig régen nagyon gyakran, és nagyon izgalmas jelenségnek találtam. Sokat járok a szabad ég alatt, és nincs már ez a hang.

Mi történt, mi változott?

2011. jan. 26. 12:17
 1/6 anonim ***** válasza:

Máshol gyakorlatoznak.

Én szoktam, szidom is mint a bokrot.

2011. jan. 26. 12:23
 2/6 anonim ***** válasza:

Én is emlékszem rá gyerekkoromból, pont a minap írtam le egy másik kérdésre.

A hangrobbanás a hangsebesség feletti repüléskor következik be. Az változott, hogy ezeket kitiltották a városok fölül. A katonai gépek nyilván gyakorlatoznak valahol, de nem lakott terület felett.

2011. jan. 26. 12:51
 3/6 kanóc válasza:
Kimentek az oroszok.
2011. jan. 26. 15:21
 4/6 anonim ***** válasza:
Katonai gépek alig vannak pár db. Akkor az oroszoknak is voltak gépeik most a húszadrésze annyi gép van talán.
2011. jan. 26. 16:14
 5/6 anonim ***** válasza:
leléptek a ruszkik, kevés a gép, és ezek is minek menjenek hangsebesség fölé?
2011. jan. 26. 18:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Én tavasszal, nyáron gyakran szoktam hallani, de úgy, hogy még a szoba is beleremeg.
2011. jan. 26. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!