A levegő képes meggyulladni? Nem segíteni az égést, hanem konkrétan égni.
Nagyon jó a téma, én megpróbálom leírni a téma gyakorlati hasznát FŰTÉS
esetén!!!
Éghető anyaghoz, levegőt adunk és gyulladási hőmérsékletet, létrejön az égés, de ez nem FŰTÉS!! A levegőben lévő oxigén, ha nagy mennyiségben van
oxigén, CO2 keletkezik, de olyan ügyes fűtővel még nem találkoztam aki ezt az arányt eltalálta volna, ilyenkor füst, korom lesz sok, de meleg nem!!!!
Tiszta égés akkor jön létre, ha kevés oxigénnel, az izzó szénből CO-t
állítunk elő!! Erről a gázról tudjuk hogy mérgező és robban, tehát létrejötte után azonnal el kell égetni, még kis mennyiségben gyors-égéssel
amit az égés és a robbanás között, szabályozhatunk!!!
Hogyan tudjuk meggyújtani? Ehhez a szenet meg kell locsolni vízzel, a szén ellopja az oxigént az izzáshoz, a hidrogén, oxigén hiányában nem ég, viszont jól keveredik a CO-val, majd az izzás felett szekunder levegővel a KÉK színű láng beállítható, tiszta égéssel ég, a két szabályozóval, primer CO mennyiségét, szekunderral a láng minőségét, ez még mindég nem fűtés!!!!
Az égés során a meleg CO2 és MELEG NITROGÉN keletkezik, ezek ütköznek egymással, fokozzák a HŐT, ez FŰT!!!!! A kéményen hideg gázok távoznak!!!!
Előfordul,hogy felforraljuk a kazánt, szekunder ajtó nyitásával, pillanatok alatt lehűthetjük a kazán vizét!!!Talán nem kell magyarázni miért?
Azt hiszem érintettem az éghető anyagot, a CO létrejöttét, a CO2 és nitrogén kettős feladatát!!!!!!
Már "lehülyéztek", de ez egy hetedikes anyag, ha valaki ezt ki akarja próbálni, küldök kazán rajzot, mert a bármi elégethető kazánban nem
működik!!!!!!! 06-30 711-8164 olcsóbb egy hívás mint egy ház!!!!!
Amit itt írtam, az a szénről szól, jól tudom sokan ragaszkodnak a fához, bár az lényegesen bonyolultabb, de nem lehetetlen!!!!!!!!
Kiegészítés annak aki még nem érti!!!! Egy konzervdoboz tetejét leveszi, beletöm egy kis drótgubancot, a fenekére fúr egy lyukat, majd fejjel lefelé két cserépdarabra teszi, alá egy gyertyát, a lyukon kijövő tiszta égés, megégetheti!!!!!!!Nem játék, de ha fával fút, ilyen a fatüzelésű kazán
ELVE!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!