Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a választ ezekre a kérdésekre?

Mi a választ ezekre a kérdésekre?

Figyelt kérdés

Nem akartam mindet külön megkérdezni...

A Nap hányszor nagyobb a Földnél?

Mi a legnagyobb égitest,amiről tudják,hogy milyen nagy is valójában?(külön is érdekelnek..csillagok,galaxisok..)

Hogyan jönnek létre a szupernehéz fekete lyukak?

A Nap halálakor a Földet bekebelezi,vagy nem?(erről hallottam olyat is,hogy be fogja,de olyat is,hogy nem)

Légyszi csak azok válaszoljanak,akik érdemben hozzá tudnak szólni..Kösz!!

2011. jan. 20. 20:30
 1/4 anonim ***** válasza:

OFF

Mintha lenne egy ilyen pont: "Ne kérdezz több különböző dolgot egy kérdésben. Akkor írj ki inkább több kérdést!" Mondjuk szerintem is hülyeség.

ON

A Nap hányszor nagyobb a Földnél?

A Nap tömegre 330 000-szer nagyobb, mint a Föld. Az átmérőre és így térfogatra érdekesebb kérdés, hiszen nincsen szilárd felszíne. A hivatalos verzió szerint ármérőre 109-szer, térfogatra innét 109^3 kb. 1 300 000-szer.

Mi a legnagyobb égitest,amiről tudják,hogy milyen nagy is valójában?(külön is érdekelnek..csillagok,galaxisok..)

Ezen sokat kéne pontosítani. Mit értesz az alatt, hogy tudják? Hogy a legnagyobb?

Hogyan jönnek létre a szupernehéz fekete lyukak?

Gondolom úgy, mint a rendes fekete lyukak, csak sok anyag között, amiket magukhoz tudnak vonzani, így megnő a tömegük. Általában galaxisok középpontjában találhatók meg. Részletesebben az angol wikipediát javaslom: [link]

A Nap halálakor a Földet bekebelezi,vagy nem?

Elég valószínű, hogy bekebelezi. Ha mégsem akkor is elforr az összes víz, és esélye sem lesz az életnek, de eddig még van agy pár milliárd év. [link]

2011. jan. 20. 21:36
 2/4 A kérdező kommentje:

A legnagyobb égitestet átmérőre értem.Ugyanígy a galaxisokat is..Tehát melyek a legnagyobbak,amelyekről tudomásunk van..?A 109-szer nagyobb a Nap átmérője,mint a Földé,meglepett.Sokkal többre gondoltam.

Én hallottam egy olyan verziót is,hogy:

-a Nap,amikor vörös óriássá válik,azért válik azzá,mert a részecskéi között csökken a gravitációs erő.Így pedig csökken a gravitációs hatása a Föld felé,és így a Föld letérhet a pályájáról.Ezt persze én sem értem,mert tudtommal a gravitációs erő a tömeg függvénye.De akkor is ezt hallottam!

2011. jan. 20. 23:51
 3/4 anonim ***** válasza:

"a részecskéi között csökken a gravitációs erő.Így pedig csökken a gravitációs hatása a Föld felé,és így a Föld letérhet a pályájáról."

Kérdező, te józan vagy?

Szoktál néha gondolkodni is???

Mitől csökkenne a gravitációs erő, mikor az KIZÁRÓLAG a tömegtől és a távolságtól függ???

Feltételezem, hogy legalább hetedikes vagy: ott már foglalkoznak fizikával...

Mitől változna a Nap tömege vagy a Föld távolsága?

A Nap nova lesz, ami azt jelenti, hogy nem robban fel. Szépen felfújódik kb. földpálya méretre.

Ha egy kicsit nagyobbra, a Föld akkor is csak fürdeni fog benne (elég ritka gázból van a külső része) - nem süllyed el rögtön.

Ha viszont nem éri el, akkor is van egy olyan hatás, hogy a Föld árapályt okoz a Nap külső részén (kicsit kidudorodik a Nap felszíne a Föld alatt), ami a Föld mozgását lassítja. Előbb-utóbb így is beleeshet.

De ha nem esik bele, akkor sem marad rajta egy molekula gáz (légkör) vagy folyadék sem. Pár ezer fok lesz a felszíne, megolvad ott minden - aztán, mikor a Nap kihuny, a Föld is szépen kihűl és csak a kő marad.

2011. jan. 21. 04:45
 4/4 A kérdező kommentje:

Tisztelt 04:45....Igen,szoktam gondolkodni,és józan vagyok.Már rég elmúltam hetedikes is...De lehet,hogy nálad problémák voltak az értő olvasással...Ha figyelmesen elolvastad volna azt írtam.."Ezt persze én sem értem,mert tudtommal a gravitációs erő a tömeg függvénye"

Tehát tudatában vagyok én is ezeknek a dolgoknak.De az egyik ismeretterjesztő filmben ezt hallottam,és azon agyaltam,hogy ez hülyeség.Ezért kérdeztem rá itt!Valahogy én is így gondolom amúgy,ahogyan írtad.

2011. jan. 23. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!